Tijdlijn schietpartij Las Vegas na videoforensisch onderzoek

Kaja Verbeke
lasvegas2
(Foto: The New York Times)

Tien minuten duurde het, van 22u05 tot 22u15, dat Stephen Paddock kogels afvuurde vanuit zijn suite in het Mandalay Bay Resort op bezoekers van het Route 91 Harvest muziekfestival. Twaalf vlagen aan kogels zoefden langs de hoofden van duizenden bezoekers. 58 lieten daarbij het leven, 546 raakten gewond.

lasvegas
(foto: The New York Times)

Journalisten van The New York Times verzamelden tientallen video's en audiofragmenten van op het festivalplein, in het hotel en op straat. Op basis van de twaalf reeksen kogels reconstrueerde de krant een gedetailleerde tijdlijn.

Dat deden ze onder andere door de beelden tot in detail te analyseren en te zoeken naar een tijdsindicatie. Op een filmpje van een concertganger is bijvoorbeeld te zien hoe een vrouw wegduikt voor de kogels, maar in haar hand houdt ze haar mobiele telefoon vast met een duidelijke vermelding van het uur: 10u07 pm.

Volgens de krant is het hen gelukt om de exacte seconde van de allereerste kogel te benaderen.

Lees hier meer over het tot stand komen van de reconstructie.

Dit is hoe de tien huiveringwekkende minuten volgens The New York Times verliepen:

LEES OOK
Steven Vanden Bussche, Samira Ataei / 10-06-2020

Mondmaskers: hoe de Belgische modesector buitenspel werd gezet

Defensie liet bij de bestelling van mondmaskers snelheid primeren boven kwaliteit. Uit documenten die Apache kon inkijken blijkt dat verschillende voorschriften tijdens de lopende…
mask-4964589
Redactie Apache / 03-05-2019

Formateurs: jij kan het schudden

Wie wil er nog peilingen en stemtests als u gewoon zelf een regering kan vormen? Speel nu Formateurs™, het politieke kaartspel van Apache.
Screen Shot 2019-04-30 at 20.30.03
Steven Vanden Bussche / 05-12-2018

Twee Turken erelid PEN Vlaanderen: 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat'

De Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Sik en essayist en romanschrijver Ahmet Altan zijn twee nieuwe ereleden van Pen Vlaanderen. 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat', zegt…
Ahmet Altan (Foto (c) Picture Alliance/Photoshot)