Tijdlijn schietpartij Las Vegas na videoforensisch onderzoek

0

Terwijl de politie van Las Vegas nog verder zoekt naar de juiste tijdlijn van de schietpartij in Las Vegas begin deze maand, komt The New York Times met een eigen versie. Op basis van filmpjes en geluidsfragmenten van bezoekers, politie en taxichauffeurs reconstrueerde de krant, minuut per minuut wat er gebeurde. Videoforensisch onderzoek, dus.

Tien minuten duurde het, van 22u05 tot 22u15, dat Stephen Paddock kogels afvuurde vanuit zijn suite in het Mandalay Bay Resort op bezoekers van het Route 91 Harvest muziekfestival. Twaalf vlagen aan kogels zoefden langs de hoofden van duizenden bezoekers. 58 lieten daarbij het leven, 546 raakten gewond.

(foto: The New York Times)

(foto: The New York Times)

Journalisten van The New York Times verzamelden tientallen video’s en audiofragmenten van op het festivalplein, in het hotel en op straat. Op basis van de twaalf reeksen kogels reconstrueerde de krant een gedetailleerde tijdlijn.

Dat deden ze onder andere door de beelden tot in detail te analyseren en te zoeken naar een tijdsindicatie. Op een filmpje van een concertganger is bijvoorbeeld te zien hoe een vrouw wegduikt voor de kogels, maar in haar hand houdt ze haar mobiele telefoon vast met een duidelijke vermelding van het uur: 10u07 pm.

Volgens de krant is het hen gelukt om de exacte seconde van de allereerste kogel te benaderen.

Lees hier meer over het tot stand komen van de reconstructie.

Dit is hoe de tien huiveringwekkende minuten volgens The New York Times verliepen:

Opgemerkt

Apache Nieuws