'New Evidence Undermines EU Report Tying Refugee Rescue Group to Smugglers'

ID/ photo agency
#488088 Lampedusa, Italy, October 15, 2013 The s photo by: ID/ Nick Hannes image via http://www.idphotoagency.com Standard licence: 1 publication permit. Do not reuse or archive this image. Do not use without written permit.

In december vorig jaar schreef The Financial Times dat Frontex "ngo's ervan beschuldigt samen te werken met mensensmokkelaars op de Middellandse Zee". Hoewel de krant haar eigen berichtgeving achteraf corrigeerde en Frontex zich distantieerde van de quote, ging het verhaal een eigen leven leiden. In Italië volgde ook een officieel gerechtelijk onderzoek.

Staatssecretaris Theo Francken tweette op een bepaald moment zelfs dat Artsen Zonder Grenzen mensensmokkelaars zijn. Een uitspraak waar hij zich later halfslachtig voor excuseerde.

Lees hier het volledige artikel.

LEES OOK
Jan Walraven / 19-07-2018

Trump maakt eigen hotel rijker met overheidsgeld

Amerikaans president Trump en zijn entourage spendeerden bijna 59.000 euro belastinggeld voor hun verblijf in een Schots resort dat in handen is van Trump zelf.
123987461_c4b4b3bb99_o
Jan Walraven / 12-03-2018

Kinderarbeid en slavernij bij Apple nog toegenomen

Bij een controle van meer dan 700 toeleveranciers werden meerdere gevallen van schuldslavernij en kinderarbeid ontdekt.
apple china arbeid kinderarbeid schuldslavernij arbeidsomstandigheden
Jan Walraven / 02-03-2018

Het verhaal achter de schadelijkste cyberaanval ooit

De Britten en Amerikanen wijzen Rusland als schuldige aan van 'NotPetya', de cyberaanval die wereldwijd voor miljarden aan schade veroorzaakte. De BBC reconstrueert de aanval.
kabel electronica internet online cyberaanval