Trump’s Muslim Ban Is Culmination of War on Terror Mentality but Still Uniquely Shameful

2

Nu de Amerikaanse president Donald Trump een inreisverbod heeft ingesteld voor reizigers uit zeven moslimlanden, de zogenaamde moslimban, kan hij wereldwijd op heel wat kritiek rekenen. Glenn Greenwald, de Amerikaanse journalist die samen met klokkenluider Edward Snowden de spionageactiviteiten van de NSA blootlegde, houdt de ban tegen het licht.

Foto: Flickr / © Luminary Traveler

Foto: Flickr / © Luminary Traveler

In de landen die door Trump worden geviseerd leeft er volgens Greenwald geen anti-US terrorisme zoals dat wel bestaat in Saoedi-Arabië, Egypte, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Toch staan die laatste niet op de zwarte lijst van Trump.

Meer nog, vijf van de zeven landen werden ooit door de VS gebombardeerd of gedestabiliseerd:

“Five of the seven predominantly Muslim countries on Trump’s list were ones bombed by Obama, while the other two (Iran and Sudan) were punished with heavy sanctions. Thus, Trump is banning immigrants from the very countries that the U.S. government — under both Republicans and Democrats — has played a key role in destabilizing and destroying.”

Lees hier het volledige, Engelstalige artikel van Glenn Greenwald voor The Intercept.

Opgemerkt

Apache Nieuws