Ex-CIA-baas geeft goedkeuring om Russen en Iraniërs te vermoorden

12 augustus 2016 Christophe Degreef
10526897244_8b2ae960e0_z
Michael J. Morell, baas van de CIA van 2010 tot 2013.

Michael Morell, de man die recent opriep om voor Hillary Clinton te stemmen, denkt dat de enige manier om Assad, Iran en Syrië tot de onderhandelingstafel te dwingen strategisch mensen vermoorden is. In zijn eigen woorden:

When we were in Iraq, the Iranians were giving weapons to the Shia militias who were killing American soldiers. Right? The Iranians were making us pay a little price. We need to make the Iranians pay a price in Syria. We need to make the Russians pay a price.

Wanneer de Amerikaanse journalist Charlie Rose van het tv-station PBS Morell de vraag stelt of dat inhoudt dat er Russen en Iraniërs moeten vermoord worden, antwoordt de voormalige CIA-directeur heel erg bevestigend. Hij voegt er aan toe:

Yes, covertly. You don't tell the world about it, right? You don't stand up at the Pentagon and say 'we did this'. But you make sure they know it in Moscow and in Iran.

Voor Morell moet de Syrische president Assad bang gemaakt worden door zijn machtsbasis aan te vallen. Dat houdt volgens Morell verder in dat 's mans paleis moet worden gebombardeerd, dat zijn persoonlijke lijfwacht moet vermoord worden, en ook zijn privé-vliegtuig aan flarden moet worden geschoten. Het is niet de bedoeling dat Al-Assad zelf vermoord wordt, hij moet bang worden gemaakt, verduidelijkt Morell.

De uitspraken van de voormalige directeur (2010-2013) van de Amerikaanse buitenlandse inlichtingendienst zijn van een zeldzame eerlijkheid. In dezelfde week ontmoette de Russische president Vladimir Putin de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, officieel een bondgenoot van het Westen en lid van de NAVO. Turkije en Rusland hebben besloten hun onderlingen relaties te verbeteren.

Het interviewfragment vind je hier:

LEES OOK
Steven Vanden Bussche, Samira Ataei / 10-06-2020

Mondmaskers: hoe de Belgische modesector buitenspel werd gezet

Defensie liet bij de bestelling van mondmaskers snelheid primeren boven kwaliteit. Uit documenten die Apache kon inkijken blijkt dat verschillende voorschriften tijdens de lopende…
mask-4964589
Redactie Apache / 03-05-2019

Formateurs: jij kan het schudden

Wie wil er nog peilingen en stemtests als u gewoon zelf een regering kan vormen? Speel nu Formateurs™, het politieke kaartspel van Apache.
Screen Shot 2019-04-30 at 20.30.03
Steven Vanden Bussche / 05-12-2018

Twee Turken erelid PEN Vlaanderen: 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat'

De Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Sik en essayist en romanschrijver Ahmet Altan zijn twee nieuwe ereleden van Pen Vlaanderen. 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat', zegt…
Ahmet Altan (Foto (c) Picture Alliance/Photoshot)