Follow the Money staat er beter voor dan ooit

18 mei 2016 Liesbeth Van Houdt
apache

In het verleden schreven redacteurs van Follow the Money redactionele pagina's van (commerciële) bijlagen voor andere uitgevers om geld in het laatje te brengen. Het maakte hen doodongelukkig om "zalvende praatjes te moeten tikken en verkopen om de schoorsteen te laten roken". Follow the Money wilde veel liever kritisch de macht bevragen in plaats van opdrachtgevers naar de mond te praten.

Daarom lieten ze hun hoernalistieke activiteiten een stille dood sterven en begonnen ze een eerlijk bedrag voor hun straffe journalistieke stukken te vragen. Een aanpak die loont, want het mediabedrijf staat er beter voor dan ooit. Nieuwe financiers met een groot hart voor de journalistiek vonden de weg naar Follow the Money, founding members en -friends hielpen hen bij de overstap naar het betaalmodel en de site kan ondertussen rekenen op zo'n 1.700 leden.

Follow the Money is niet alleen een collega-vriend van Apache, ergens lijken we ook erg op elkaar. We startten in het hetzelfde jaar, kampen met gelijkaardige problemen en koesteren dezelfde dromen. Omdat we ongetwijfeld nog veel van elkaar kunnen leren en ons regelmatig verdiepen in thema's en dossiers die groter zijn dan onze eigen landsgrenzen, willen we in de toekomst meer en nauwer samenwerken.

Meer informatie over deze samenwerking volgt later. Lees hier alvast de volledige column van hoofdredacteur Eric Smit op de site van Follow the Money.

LEES OOK
Jan Walraven / 06-03-2018

Dit digitaal magazine kan je enkel offline lezen

Oprichter Chris Bolin trekt een 'pay attention wall' op rond het digitale magazine The Disconnect. Zo kunnen lezers zonder de afleiding van het internet toch op het internet lezen.
technologie cyber randall bruder
Steven Vanden Bussche / 27-10-2017

Publifin eist kop journalisten

De redactiechef van L'Avenir en alle journalisten die over de Publifin-affaire schreven, staan op een zwarte lijst bij een nakende herstructurering. Dat schrijft Le Vif.
printscreen (c) L'Avenir
Steven Vanden Bussche / 25-10-2017

Apache trekt aandacht van Harvard

Nieman Lab, het prestigieuze journalistiek onderzoeksinstituut van Harvard, vestigt online aandacht op de nieuwssite Apache.
(c) public domain / Bibliothèque Nationale de France