The Isolated Chancellor: What Is Driving Angela Merkel?

28 januari 2016 Jan Walraven
14205603894_bd31579b90_z
Angela Merkel
14205603894_bd31579b90_z
Angela Merkel

Terwijl de weerstand binnen haar partij groeit, de Pediga-protesten steeds groter worden en de rechtse oppositiepartij Alternative für Deutschland de peilingen beheerst, kiest de in het verleden zo pragmatische Merkel ervoor om de gekozen koers ongewijzigd te laten. De Bundeskanzlerin is ondertussen ook in Europa een geliefde schietschijf geworden. Onder meer N-VA partijvoorzitter Bart De Wever liet niet na om felle kritiek te uiten op de "Wilkommenskultur."

De in Oost-Duitsland opgegroeide politica heeft er volgens Der Spiegel voor gekozen om het politieke kapitaal dat ze door de jaren heen opbouwde, uit te geven. Ze heeft eindelijk iets gevonden waar ze wil voor vechten. En daarin speelt haar protestantse opvoeding geen onbelangrijke rol.

Klik hier voor het volledige artikel.

LEES OOK