Vernietigende analyse van Fox door Media Matters

Charlotte Doolaege
mmfa_logo300[1]
De Amerikaanse mediawaakhond Media Matters heeft grote kritiek op de beweringen van Fox over president Obama. (Foto Media Matters For America)
mmfa_logo300[1]
[1]" src="http://www.apache.be/wp-content/uploads/2012/05/mmfa_logo3001.gif" alt="" width="300" height="91" />

Media Matters heeft een aantal van de beweringen van Fox uit het filmpje onder de loep genomen en uitgebreid weerlegd. Fox zegt bijvoorbeeld dat Obama verantwoordelijk is voor de hoge werkloosheidscijfers in Amerika. Niet waar, volgens Media Matters. De werkloosheid was al ernstig aan het klimmen onder president Bush. Toen Obama aan de macht kwam, werd die trend afgeremd.

Andere verwijten van Fox behelzen dat Obama verantwoordelijk zou zijn voor de fors gestegen olieprijzen, terwijl hij daar in de praktijk weinig invloed op heeft. Verder zou Obama ook de volle verantwoordelijkheid dragen voor de gigantische staatsschuld, terwijl een groot deel daarvan een rechtstreekse erfenis is van Bush.

De bewuste video van Fox:

Media Matters bekritiseert Fox ernstig voor het duidelijke gebrek aan objectiviteit dat uit het filmpje blijkt. Niet alleen wordt er een duidelijk conservatief standpunt ingenomen, maar een groot deel van de ‘feiten’ dat erin aangehaald wordt zijn eenvoudigweg niet correct of afkomstig van conservatieve bronnen. De duidelijke politieke oriëntatie van Fox is voor Media Matters duidelijk een doorn in het oog.

LEES OOK
Jan Walraven / 17-07-2017

De terugkeer van de monopoliebrekers

Het aanpakken van marktoverheersende symboolbedrijven als Amazon, Google en Facebook kan de Democraten een nieuw elan geven.
jeff bezos jim mattis
Peter Casteels / 14-11-2012

In need of help

The Economist bericht over de armoede in de Verenigde Staten en Bangladesh. Twee verschillende werelden.
Naamloos
Peter Casteels / 05-11-2012

Winning the media campaign 2012

Pew onderzocht de toonzetting in de Amerikaanse presidentscampagne.
Naamloos