Media in 2020

24 mei 2012 Bram Souffreau
apache

Dzikanowice werd uit een shortlist gekozen door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van Vlaamse Nieuwsmedia, Ppress, UDP/VUKPP, VVJ, Fonds Pascal Decroos en het kabinet van mediaminister Ingrid Lieten. In haar artikel probeert Dzikanowice te achterhalen hoe anders de media vandaag zijn en hoe jongeren de media tegen 2020 zien evolueren.

2020

Het woord 'interactiviteit' duikt vaak terug. Voorts verwachten de jongeren dat de verschillende mediavormen verder zullen samensmelten. De barrières tussen online en offline moeten weg, radio waagt zich aan video-opnames en televisiemakers moeten meer aandacht hebben voor wat er zich op sociale media afspeelt.

StampMedia heeft het volledige artikel 'De pioniers van morgen - Journalistiek in 2020' (.pdf) van Barbara Dzikanowice online geplaatst.

LEES OOK
Steven Vanden Bussche / 27-10-2017

Publifin eist kop journalisten

De redactiechef van L'Avenir en alle journalisten die over de Publifin-affaire schreven, staan op een zwarte lijst bij een nakende herstructurering. Dat schrijft Le Vif.
printscreen (c) L'Avenir
Steven Vanden Bussche / 23-10-2017

'Nepnieuws is geen hype'

Liegen is uit den boze, vinden bijna alle woordvoerders, maar dingen achterhouden 'mag' wel.
Great Moon Hoax, The Sun 28/08/1838 (c) public domain
Jan Walraven / 09-01-2017

'Netanyahu-schandaal legt corruptie Israëlische pers bloot'

Israëlisch premier Netanyahu wilde in ruil voor positieve berichtgeving over hem in de ene krant de circulatie van een concurrerende krant beperken.
netanyahu