Hoe rechtvaardig is de uitwijzing van Scott Manyo?

Charlotte Doolaege
Scott-Manyo

Op de website van Stamp Media vraagt beleidsmedewerker Matti Vandemaele van Steunpunt Jeugd zich af of de verschillende overheden met de uitwijzing van Scott Manyo niet ingaan tegen hun eigen Jeugdbeleidsplan en hun andere doelstellingen. “Speelt de rol die je opneemt in de samenleving voor wie niet in orde is met zijn of haar verblijfsdocumenten dan toch niet mee?”

Vandemaele trekt de kwestie verder open en wijst erop dat het probleem veel breder is dan alleen maar het geval van Scott:

Het verhaal van Scott is slechts het topje van de ijsberg in de problematiek van de niet-begeleide minderjarigen. Hoe kan het toch dat we als samenleving geen passende en structurele antwoorden vinden op ronddolende gezinnen met baby’s, bedelende Roma-kinderen en niet begeleide minderjarigen die al maanden op Brusselse hotelkamers leven?

LEES OOK
Steven Vanden Bussche, Samira Ataei / 10-06-2020

Mondmaskers: hoe de Belgische modesector buitenspel werd gezet

Defensie liet bij de bestelling van mondmaskers snelheid primeren boven kwaliteit. Uit documenten die Apache kon inkijken blijkt dat verschillende voorschriften tijdens de lopende…
mask-4964589
Redactie Apache / 03-05-2019

Formateurs: jij kan het schudden

Wie wil er nog peilingen en stemtests als u gewoon zelf een regering kan vormen? Speel nu Formateurs™, het politieke kaartspel van Apache.
Screen Shot 2019-04-30 at 20.30.03
Steven Vanden Bussche / 05-12-2018

Twee Turken erelid PEN Vlaanderen: 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat'

De Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Sik en essayist en romanschrijver Ahmet Altan zijn twee nieuwe ereleden van Pen Vlaanderen. 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat', zegt…
Ahmet Altan (Foto (c) Picture Alliance/Photoshot)