De Franse presidentsverkiezingen, tot in het kleinste Franse dorpje

3

Dat François Hollande uittredend president Nicolas Sarkozy nipt heeft verslagen tijdens de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, kon u zowat overal lezen. De kaart met verkiezingsgegevens van Liberation gaat een heel stuk verder: tot in het kleinste Franse dorpje toe kunnen geïnteresseerden de precieze verdeling van de stemmen bekijken.

Tien kandidaten streden afgelopen weekend voor een plek in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Voor het eerst kwam niet de zetelende president maar zijn belangrijkste uitdager als overwinnaar uit de bus. Marine Le Pen (FN) zorgde voor de verrassing door achttien procent van de stemmen binnen te halen.

  1. François Hollande 28,63 %
  2. Nicolas Sarkozy 27,18 %
  3. Marine Le Pen 17,90 %
  4. Jean-Luc Mélenchon 11,11 %
  5.  François Bayrou    9,13 %
  6. Eva Joly    2,31 %
  7. Nicolas Dupont-Aignan    1,79 %
  8. Philippe Poutou    1,15 %
  9. Nathalie Arthaud 0,56 %
  10. Jacques Cheminade 0,25 %

Gedetailleerde cijfers op dit kaartje geven per departement, zelfs tot in het kleinste Franse dorpje aan hoe de lokale bevolking er afgelopen weekend heeft gestemd.

Opgemerkt

Apache Nieuws