Google trekt stekker uit Voelspriet.nl

2 maart 2012 Bram Souffreau
De foutmelding na de blokkade (Screenshot Webwereld.nl)
De foutmelding na de blokkade (Screenshot Webwereld.nl)
De foutmelding na de blokkade (Screenshot Webwereld.nl)
De foutmelding na de blokkade (Screenshot Webwereld.nl)

We hebben geen idee wat er aan de hand is, waarom het Google account van Voelspriet als een risico worden gezien, waarom de al dertien jaar in gebruik zijnde zoekmachine niet meer mag worden gebruikt en waarom de custom diensten taboe zijn.

Van Ess merkt ook fijntjes op dat de website jarenlang door Google zelf werd vermeld onder de titel 'What we read'. Intussen tast hij wel in het duister over wat de oorzaak is van de drastische Google-beslissing.

De onderzoeksjournalist laat de moed overigens niet zakken. Hij werkt aan een nieuwe website met dezelfde functionaliteiten die in juli 2012 online zal gaan en vraagt alle gegevens op die aan zijn account zijn gekoppeld. Intussen zijn sommige diensten opnieuw actief.

LEES OOK
Charlotte Deprez / 01-03-2018

Hebben we het recht om vergeten te worden?

In het VK vindt de eerste 'recht om vergeten te worden'-rechtszaak tegen Google plaats, zo meldt The Guardian. Hoever reikt ‘het recht op privacy’ enerzijds en ‘de vrijheid van…
menigte mensen eenzaam anoniem
Jan Walraven / 24-10-2017

Google en Facebook hielpen anti-vluchtelingencampagne opzetten

Hun medewerkers werkten samen met kapitaalkrachtige drukkingsgroep een online reclamecampagne tegen vluchtelingen uit tijdens Amerikaanse verkiezingen.
shutterstock_245047450
Jan Walraven / 23-10-2017

Zo wil Paul De Grauwe Facebook belasten

Econoom Paul De Grauwe pleit voor een belasting per gebruiker, want het zijn de gebruikers die de waardevolle koopwaar genereren: data.
facebook pexels