Een diner bij Rupert Murdoch

10 februari 2012 Bram Souffreau
Rupert Murdoch (Foto: Wikipedia)
Rupert Murdoch (Foto: Wikipedia)

Alleen, uit het artikel van Greg Farrell blijkt dat Murdoch en het topmanagement toen de verkeerde optie kozen. Murdoch gaf de Britten een kans om hun rommel op te kuisen en trok de zaak niet naar het hoofdkwartier in New York.

If Rupert Murdoch had chosen a different path at that dinner in London, the company might have dodged the worst consequences of the Milly Dowler revelations. It’s rarely the crimes of subordinates that threaten executives; it’s the coverups that reach the highest ranks of an organization. James would still have suffered in the short term for heading News International at a time when it was obscuring the extent of phone hacking, but he could have avoided the embarrassment of making firm claims before a parliamentary committee that were eventually contradicted by e-mail evidence.

Business Week gaat ook dieper in op de gevolgen van het schandaal voor de News Corp-topmanagers. Rupers Murdoch is -hoewel heftig geschonden- nog steeds de sterke man, maar zoon James Murdoch is helemaal in ongenade gevallen. Hij moet het nu afleggen voor Chase Carey (COO in New York) en Joel Klein (Amerikaans topadvocaat). De Amerikaanse poot heeft de Britse tak de weg afgesneden.

LEES OOK