De twee figuren achter Merkozy

Sylvain Malcorps
apache

In een interessant artikel, beschrijft Der Spiegel beide achtergrondfiguren. Nikolaus Meyer-Landrut (51) leidt de Europese afdeling van de Duitse kanselarij (Bundeskanzleramt). Na enkele jaren op het Duitse kabinet van Buitenlandse Zaken te hebben gewerkt, is hij nu de belangrijkste raadsman van Merkel wat betreft Europese zaken.

Xavier Musca (51) is de hoofdsecretaris van het Elysée, een ervaren financieel deskundige en vriend van Sarkozy? Musca leerde de huidige Franse president kennen op de middelbare school. Volgens de twee journalisten van Der Spiegel, Ralf Neukrich en Mathieu von Rohr, is Musca " [...] even more powerful than France's finance minister."

Bijna elke dag zitten Meyer-Landrut en Musca samen. Dat moet ook, want Frankrijk en Duitsland kijken elk op hun eigen manier naar de eurocrisis en allebei geloven ze in andere oplossingen.

Het volledig artikel over Xavier Musca en Nikolaus Meyer-Landrut, leest u op Der Spiegel International

LEES OOK
Christophe Degreef / 01-07-2016

Hoe Karel Van Miert gedreven afdreef

Ex-diplomaat Edi Clijsters over wijlen SP-voorzitter en (te) pragmatisch Europees Commissaris Karel Van Miert.
apache
Christophe Degreef / 27-06-2016

Van Liverpool naar Londen: de pijn van de gewone Engelsman

Aan de hand van een wandeling van Liverpool naar Londen afgelopen lente toont schrijver Mike Carter aan dat de Brexit niet hoeft te verbazen.
27323547984_5aef09db5c_o
Jan Walraven / 11-04-2016

Finding Alternative Routes to Europe

Nu de overzeese route naar Europa langzaam maar zeker drooggelegd wordt, gaan vluchtelingen steeds inventiever op zoek naar alternatieve routes. Syria Deeply sprak met een…
Afghaanse vluchtelingen komen aan op het Griekse eiland Lesbos (Foto: UNHCR/Jowan Akkash)