De financieringswet op coke

14 december 2011 Sylvain Malcorps
Foto: Space Kadet Marco
Foto: Space Kadet Marco
Foto: Space Kadet Marco
Foto: Space Kadet Marco

Tijdens de onderhandelingen over de nieuwe financieringswet merkten Vlaamse onderhandelaars dat er zich technische problemen stelden met de herfinanciering van Brussel. Om de problemen op te lossen werd een bijzondere werkgroep opgericht.

Laat in de nacht begon een lid van die werkgroep plots te schreeuwen. Het zou om een deskundige van de Open VLD gaan die tierde dat de herfinanciering van Brussel onaanvaardbaar was voor de Vlamingen. Volgens diverse door La Libre Belgique geciteerde bronnen, gebeurde dat onder invloed  van cocaïne:

Il était rouge de colère, hors de lui. Avec le recul, certains se demandent même s’il n’avait pas abusé de certaines substances illicites. D’autres vont plus loin : 'Il était chargé à la cocaïne'. Elio Di Rupo l’a donc fait taire. Et Alexander De Croo a été chargé d’aplanir le différend.

Het volledig artikel, leest u op LaLibre.be

LEES OOK