De financieringswet op coke

Sylvain Malcorps
Foto: Space Kadet Marco
Foto: Space Kadet Marco
Foto: Space Kadet Marco
Foto: Space Kadet Marco

Tijdens de onderhandelingen over de nieuwe financieringswet merkten Vlaamse onderhandelaars dat er zich technische problemen stelden met de herfinanciering van Brussel. Om de problemen op te lossen werd een bijzondere werkgroep opgericht.

Laat in de nacht begon een lid van die werkgroep plots te schreeuwen. Het zou om een deskundige van de Open VLD gaan die tierde dat de herfinanciering van Brussel onaanvaardbaar was voor de Vlamingen. Volgens diverse door La Libre Belgique geciteerde bronnen, gebeurde dat onder invloed  van cocaïne:

Il était rouge de colère, hors de lui. Avec le recul, certains se demandent même s’il n’avait pas abusé de certaines substances illicites. D’autres vont plus loin : 'Il était chargé à la cocaïne'. Elio Di Rupo l’a donc fait taire. Et Alexander De Croo a été chargé d’aplanir le différend.

Het volledig artikel, leest u op LaLibre.be

LEES OOK
Steven Vanden Bussche, Samira Ataei / 10-06-2020

Mondmaskers: hoe de Belgische modesector buitenspel werd gezet

Defensie liet bij de bestelling van mondmaskers snelheid primeren boven kwaliteit. Uit documenten die Apache kon inkijken blijkt dat verschillende voorschriften tijdens de lopende…
mask-4964589
Redactie Apache / 03-05-2019

Formateurs: jij kan het schudden

Wie wil er nog peilingen en stemtests als u gewoon zelf een regering kan vormen? Speel nu Formateurs™, het politieke kaartspel van Apache.
Screen Shot 2019-04-30 at 20.30.03
Steven Vanden Bussche / 05-12-2018

Twee Turken erelid PEN Vlaanderen: 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat'

De Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Sik en essayist en romanschrijver Ahmet Altan zijn twee nieuwe ereleden van Pen Vlaanderen. 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat', zegt…
Ahmet Altan (Foto (c) Picture Alliance/Photoshot)