Prins Laurent: vingervlug en een tikje gierig

30 november 2011 Tom Cochez
Laurent-1
Laurent-1

De jongste zoon van koning Albert is al langer het enfant terrible van het koningshuis. Getuigenissen en beelden die vanavond te zien zijn in ‘Questions à la Une’ beloven zijn sowieso al belabberde imago weinig goed te doen.

Er zijn beelden van restauranthouders die getuigen hoe de prins steevast 30 procent korting vraagt op zijn maaltijd. Een realistische variant op de BV-korting waarmee Bart De Pauw ooit de draak stak.

Echt hilarisch wordt het filmpje vanaf ongeveer 1min45 wanneer de prins op een of ander evenement, in gezelschap van Herman De Croo koste wat het kost een ijsje wil trakteren. Daarbij ontspint zich een lacherig geduw en getrek tussen beide heren over wie nu mag betalen. Ook de organisator mengt zich in de strijd. Uiteindelijk trekt Laurent aan het langste eind: hij mag de ijsjes betalen met een briefje van tien euro.

Maar de prins blijkt vingervlug en niets is wat het lijkt …

Het voorfilmpje kan je hier bekijken

LEES OOK