Renewables can fuel society, say world climate advisers

0

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) heeft een rapport gepubliceerd waarin tegen 2050 wereldwijd 80% van de energiebehoefte uit hernieuwbare energie kan komen. Maar om dat te bereiken moet de politiek de juiste keuzes maken en volop in hernieuwbare energie investeren, berichten diverse media, waaronder BBC.

Tijdens de top in Abu Dhabi gaf Christiana Figueres van de VN-klimaatconferentie UNFCCC politici de volgende raad:

[At UN climate talks] in Cancun, at the end of last year, governments agreed to limit the global average temperature rise to 2C at the most. They must reach their goal by making use of renewable energy sources on a very large scale… ambitious national policies and strong international co-operation are together the key to the swift and extensive deployment of renewable energies in all countries.

Een samenvatting van het rapport is vandaag gepubliceerd. Eind deze maand volgt de integrale versie.

Opgemerkt

Apache Nieuws