GROOTAERS Alain

18 november 2011 Georges Timmerman
apache

In 1995 werd Grootaers redactiecoördinator van de Nieuwe Panorama, de opvolger van Panorama. Toen het blad in 1997 door Mediaxis werd opgedoekt, startte hij het weekblad P-Magazine op, uitgegeven door De Vrije Pers, een onderdeel van de beursgenoteerde groep Think Media van Maurice De Velder. Grootaers werd uitgeefdirecteur en hoofdredacteur en bedacht in die periode ook het maandblad Ché en het (mislukte) vrouwenblad Lola. De overname van het filmblad Teek van The Publishing Company in 2000 was eveneens zijn werk.

In juli 2001 werd Grootaers plots om dringende reden ontslagen door De Vrije Pers, na onenigheid met het management over het investeringsbeleid. Grootaers werd niet vervangen, zijn bevoegdheden werden opgesplitst en verdeeld over verschillende mensen. 'De sfeer was al lang verziekt', verklaarde Grootaers achteraf. 'Ach, ik schrik er eigenlijk niet van. Ik ben al blij dat ik geen bloederige paardenkop in mijn bed heb gevonden.' Na zijn vertrek besloot De Vrije Pers zowel Lola als Teek stop te zetten.

Nadien werd Grootaers hoofdredacteur van het nieuwe VT4-programma Paparazzo en schreef hij een sleutelroman over zijn avonturen bij De Vrije Pers. Grootaers, getrouwd met de Nederlandse journaliste Jakobien Huisman, houdt zich momenteel bezig met het geven van workshops, coaching en mediatraining. Hij woont in Spanje.

LEES OOK