Vandersmissen Michel

1

Michel Vandersmissen begon na zijn studies Germaanse als correspondent in Limburg voor Het Nieuwsblad, waar hij in 1991 werd aangeworven als reporter op de nieuwsdienst. Later werd hij politiek verslaggever bij Gazet van Antwerpen. Vervolgens stapte hij over naar de redactie economie van De Standaard. Na zes maanden als hoofdredacteur van Jobat, de wekelijkse bijlage met personeelsadvertenties van Corelio, keerde hij terug naar De Standaard, om chef te worden van de afdeling binnenland en vervolgens van de cel economie en financiën.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Daarna was Vandersmissen gedurende twee jaar hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar. Hij werd in september 2007 aangesteld als hoofdredacteur, nadat hij een jaar voor Het Nieuwsblad had gewerkt als schrijvend journalist. Vandersmissen was als hoofdredacteur de opvolger van Dirk Remmerie, die werd ontslagen en later voor De Morgen ging werken. Vandersmissen bracht als adjunct-hoofdredacteur Guy Fransen van De Standaard mee. Hij begeleidde de stopzetting van Het Volk en was mee verantwoordelijk voor de herlancering van de stadskrant De Gentenaar.

In oktober 2009 vroeg Vandersmissen om zijn functie te mogen neerleggen. Hij ging aan de slag als senior writer op de economieredactie van zusterkrant De Standaard. Na zijn vertrek werd hij bij Het Nieuwsblad opgevolgd door het duo Geert Dewaele-Guy Fransen.