Vandersmissen Michel

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Daarna was Vandersmissen gedurende twee jaar hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar. Hij werd in september 2007 aangesteld als hoofdredacteur, nadat hij een jaar voor Het Nieuwsblad had gewerkt als schrijvend journalist. Vandersmissen was als hoofdredacteur de opvolger van Dirk Remmerie, die werd ontslagen en later voor De Morgen ging werken. Vandersmissen bracht als adjunct-hoofdredacteur Guy Fransen van De Standaard mee. Hij begeleidde de stopzetting van Het Volk en was mee verantwoordelijk voor de herlancering van de stadskrant De Gentenaar.

In oktober 2009 vroeg Vandersmissen om zijn functie te mogen neerleggen. Hij ging aan de slag als senior writer op de economieredactie van zusterkrant De Standaard. Na zijn vertrek werd hij bij Het Nieuwsblad opgevolgd door het duo Geert Dewaele-Guy Fransen.

LEES OOK