Vandekerckhove Ivo

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Vandekerckhove begon in 1985 als regionale correspondent op de onderste trede van de redactionele ladder. Begin 1988 kwam hij in vaste dienst op de redactie, waar hij zich na de sluiting van steenkoolmijnen concentreerde op de verslaggeving over de reconversie in Limburg. Over deze affaire publiceerde hij in 1993 het boek "De miljarden van KS".

Inmiddels was hij bij de krant overgestapt op misdaadverslaggeving. In 1993 werd Vandekerckhove aangesteld tot eindredacteur. Later klom hij op tot chef-eindredacteur en sinds begin 2000 oefende hij de functie uit van redactiemanager Multimedia. Toen Luc Rademakers in 2007 werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van alle Concentra-kranten, bleef Vandekerckhove gewoon op post.

LEES OOK