Van Cauteren Marc

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

In 1995 werd hij benoemd tot hoofdredacteur van De Financieel-Economische Tijd, een krant die toen nog eigendom was van het Vlaams Economisch Verbond (VEV, inmiddels omgedoopt tot Voka). In die hoedanigheid was Van Cauteren verantwoordelijk voor de operationele leiding van de krant. Als hoofdredacteur was hij de opvolger van Hans Maertens, die benoemd werd tot algemeen directeur van het moederbedrijf, Uitgeversbedrijf Tijd NV. Ewald Pironet en Erik Durnez werden zijn adjunct-hoofdredacteurs.

Onder zijn hoofdredacteurschap werd de FET eind 2003 omgedoopt tot De Tijd. Met de naamsverandering gingen ook een restyling en een uitbreiding van de berichtgeving gepaard. Naast het traditionele financieel-economische nieuws werd ook ruimte vrijgemaakt voor sport, cultuur, wetenschap, lifestyle, gastronomie en televisie.

Begin 2006 moest Van Cauteren, samen met algemeen directeur Hans Maertens, De Tijd verlaten na de overname van de krant door Mediafin (De Persgroep en Rossel). Als hoofdredacteur werd Van Cauteren opgevolgd door Frederik Delaplace. Enkele maanden voordien was Uitgeversbedrijf De Tijd overgenomen door Mediafin, dat ook al eigenaar was van de Franstalige zakenkrant L'Echo.

Na zijn ontslag bij De Tijd werd Van Cauteren adviseur van Dirk Remmerie, toenmalig hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/De Gentenaar en Het Volk, de populaire kranten van de VUM (inmiddels Corelio).

LEES OOK