Soens Luc

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Soens studeerde pers en communicatiewetenschappen en was enkele jaren reporter en eindredacteur bij Het Nieuwsblad/De Gentenaar. In 1992 werd hij chef van de streeknieuwsredactie West-Vlaanderen, in 1995 chef eindredactie en in 1999 adjunct-hoofdredacteur.

Bij zijn aanstelling als hoofdredacteur van Het Nieuwsblad kreeg hij twee adjunct-hoofdredacteurs aan zijn zijde: Dirk Remmerie en Mathias Danneels. Danneels verdween al na enkele maanden van het toneel. Remmerie moest in 2007 ontslag nemen.

Soens nam afscheid van de journalistiek. In 2006, na zijn vertrek bij de krant, kon hij onmiddellijk aan de slag bij een firma die adressengidsen uitgeeft, De Flapuit in Ooigem. Later werd hij directeur van het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ).

LEES OOK