Smeets Jaak

0

Hoewel Jaak Smeets niet meer de titel van hoofdredacteur heeft, is hij wel een soort superhoofdredacteur. Als lid van het directieteam van De Persgroep Publishing en verantwoordelijke voor het redactioneel beleid, kan hij zijn niet geringe invloed doen gelden op alle krantenredacties van de groep.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Limburger Smeets begon zijn journalistieke loopbaan bij Het Belang van Limburg, waar hij van 1985 tot 1990 werkte. Daarna was hij gedurende vijf jaar journalist bij het weekblad Humo. Begin 1996 werd hij samen met Paul Daenen hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. In 2003 werd Smeets benoemd tot journalistiek directeur van De Persgroep, een nieuwe functie die in het leven werd geroepen om nieuwe journalistieke projecten in binnen- en buitenland te begeleiden. Daenen bleef de enige hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws, terwijl Smeets zich als directeur-uitgever bezighield met onder meer De Morgen en de Nederlandse krantentitels van de groep-Van Thillo.