Piryns Piet

0

Piet Piryns, geboren in Gent in 1948, was gedurende korte tijd hoofdredacteur van De Morgen. In 1991 werd hij de opvolger van Paul Goossens. Uit protest tegen het vroege sluitingsuur dat de krant werd opgelegd door de groep-Van Thillo, nam Piryns ontslag in het najaar van 1992. Een groot aantal journalisten vertrok samen met hem.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Piryns is de zoon van de Vlaams-katholieke Remi Piryns en de vader van Freya Piryns, politica bij Groen!. Piryns begon als cabaretier en belandde eerst op de BRT-radio als tekstschrijver. Daarna werd hij journalist voor Humo (1972-77), waar hij samen met Herman De Coninck naam maakte met de interviewreeks ‘Humo sprak met …‘. Nadien werkte hij voor het Nederlandse weekblad Vrij Nederland (1977-89). In 1989 kwam hij in dienst bij De Morgen als plaatsvervangend hoofdredacteur. Momenteel is hij redacteur bij Knack.