Pauli Walter

0

Walter Pauli begon in 1992 als politiek redacteur bij De Morgen. Van 1997 tot 1999 was hij chef sport van de krant. Na een intermezzo van twee jaar bij Knack (1999-2000) keerde hij terug naar De Morgen als adjunct-hoofdredacteur. Na de komst van Klaus Van Isacker verloor Pauli deze functie en werd hij politiek commentator.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

In augustus 2011 stapte Pauli over naar Knack, waar hij zich focust op politieke en brede maatschappelijke verslaggeving. Pauli staat bekend om zijn encyclopedische kennis en zijn scherpe pen. ‘Wie bij De Morgen iets niet vindt via Google, vraagt het aan Walter’, zei Jos Grobben, uitgever van Knack. ‘Het was dan ook bijzonder pijnlijk toen hij bij een deelname aan De slimste mens meteen in de eerste uitzending naar huis werd gestuurd. Wellicht waren de vragen te gemakkelijk.’