Mijlemans Peter

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Mijlemans werkte het grootste deel van zijn carrière bij De Morgen, in het begin van de jaren negentig op de Antwerpse regionale redactie, samen met Jan De Zutter. Later verkaste hij naar de centrale redactie in Brussel en klom hij op tot chef van het binnenlands nieuws en coördinator. Begin 2006 werd hij hoofdredacteur, samen met Yves Desmet.

Na de komst van algemeen hoofdredacteur Klaus Van Isacker werd Bart Van Doorne in de zomer van 2008 benoemd tot hoofdredacteur van De Morgen en moest Mijlemans een stap terug zetten: hij werd gedegradeerd tot adjunct-hoofdredacteur. Hij was op dat moment wel de enige van de 'oudgedienden' van de redactie die nog een topfunctie had.

Toen Klaus Van Isacker in oktober 2010 moest opstappen als algemeen hoofdredacteur van De Morgen, werd ook Mijlemans ontslagen. Daarna ging hij aan de slag bij Het Nieuwsblad.

LEES OOK