Ilegems Danny

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs.

In 2001 werd Ilegems hoofdredacteur van MaoMagazine, een initiatief van uitgeverij Concentra. Na ongeveer een jaar draaide Concentradirecteur Ernest Bujok de geldkraan dicht en ging het magazine failliet. Begin 2003 werd MaoMagazine opgevolgd door het maandblad Deng, met dezelfde hoofdredacteur en grotendeels dezelfde redactie. Bij de start werd Deng gefinancierd door zakenman-politicus Roland Duchâtelet en Christian Cigrang, de topman van Cobelfret. Later kwam het blad grotendeels in handen van de Nederlandse uitgeversgroep Aurex. Die groep weigerde nog verder te investeren en na drie jaar en 31 nummers ging ook dit blad overkop.

Vanaf de start in september 2008 was Ilegems hoofdredacteur van het tijdschrift Goedele, een personalityblad van Sanoma, opgebouwd rond de figuur van Goedele Liekens. In november 2011 besloot Sanoma het maandblad op te doeken, wegens te weinig reclame-inkomsten en omdat de groep, als nieuwe aandeelhouder van De Vijver (die de tv-zenders VT4 en Vijftv had overgenomen) liever wou investeren televisieplannen.

Sanoma overweegt nog wel om occasioneel andere personalitymagazines uit te brengen. Mogelijk zal Ilegems nog een rol spelen bij dergelijke publicaties. Danny is de broer van acteur Herwig Ilegems en ATV-presentatrice Bieke Ilegems.

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache