Fransen Guy

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Fransen was onder meer geruime tijd chef van de Antwerpse redactie van Het Nieuwsblad en gold als een van de best geïnformeerde politieke journalisten van de Scheldestad. In 2007, Fransen was toen chef binnenland bij De Standaard, keerde hij terug naar Het Nieuwsblad om adjunct-hoofdredacteur te worden onder toenmalig hoofdredacteur Michel Vandersmissen. Hij volgde in die functie Elke Colpaerts op, die de handdoek in de ring had gegooid.

Vandersmissen vertrok op zijn beurt in oktober 2009. Vervolgens werd Fransen cohoofdredacteur van de krant, samen met Geert Dewaele. Toen ook Dewaele het in september 2011 voor bekeken hield, bleef Fransen alleen achter. 'Of er een nieuwe co-hoofdredacteur komt, staat nog niet vast', zei hij. 'Alle pistes liggen momenteel open. Tussen Geert en mij klikte het, we vonden in elkaar een ideale sparringpartner, maar dat betekent niet dat we automatisch naar het systeem van twee hoofdredacteurs terug zullen grijpen.'

LEES OOK