Duynslaegher Patrick

0

Patrick Duynslaegher (geboren in 1953 in Gent) begon zijn loopbaan in 1972 als filmrecensent bij Knack. Hij studeerde toen nog aan de filmschool Rits en werd door zijn toenmalige leraar Jo Röpke aan Frans Verleyen, destijds de hoofdredacteur van Knack, aanbevolen.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Duynslaegher publiceerde in binnen- en buitenlandse vaktijdschriften en groeide in de loop der jaren uit tot een van de meest bekende en gevreesde filmcritici van Vlaanderen. Slachtoffers van zijn pen noemden hem wel eens spottend Patrick Puynslaegher. Hij werkte de eerste tien jaar als freelancer en werd vervolgens in dienst genomen door Knack.

In 2000 werd Duynslaegher de eerste hoofdredacteur van Knack Focus. In september 2011 besloot hij zijn functie neer te leggen en werd hij opgevolgd door redactiecoördinator Karel De Graeve. Duynslaegher stapte uit de journalistiek en is sindsdien artistiek directeur van het Internationaal Filmfestival Gent.

Toevallig of niet viel het vertrek van Duynslaegher samen met een carrousel van hoofdredacteurs bij de bladen van Roularta. Enkele maanden eerder werd Karl Van den Broeck ontslagen als hoofdredacteur van Knack en ongeveer gelijktijdig met Duynslaegher besloot ook Trui Moerkerke om ontslag te nemen als hoofdredactrice van Knack Weekend.