Duynslaegher Patrick

Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Duynslaegher publiceerde in binnen- en buitenlandse vaktijdschriften en groeide in de loop der jaren uit tot een van de meest bekende en gevreesde filmcritici van Vlaanderen. Slachtoffers van zijn pen noemden hem wel eens spottend Patrick Puynslaegher. Hij werkte de eerste tien jaar als freelancer en werd vervolgens in dienst genomen door Knack.

In 2000 werd Duynslaegher de eerste hoofdredacteur van Knack Focus. In september 2011 besloot hij zijn functie neer te leggen en werd hij opgevolgd door redactiecoördinator Karel De Graeve. Duynslaegher stapte uit de journalistiek en is sindsdien artistiek directeur van het Internationaal Filmfestival Gent.

Toevallig of niet viel het vertrek van Duynslaegher samen met een carrousel van hoofdredacteurs bij de bladen van Roularta. Enkele maanden eerder werd Karl Van den Broeck ontslagen als hoofdredacteur van Knack en ongeveer gelijktijdig met Duynslaegher besloot ook Trui Moerkerke om ontslag te nemen als hoofdredactrice van Knack Weekend.

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache