Deridder Hans

0

Hans Deridder begon zijn loopbaan in 1981 als freelancejournalist bij Het Nieuwsblad, waar hij faits divers en het gerecht coverde. In november 1984 kwam hij bij die krant vast in dienst en volgde er jarenlang dossiers over banditisme, terrorisme en georganiseerde misdaad.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Eind 1994 werd Deridder chef nieuws bij Het Laatste Nieuws, de krant die op dat moment nog werd geleid door hoofdredacteur Marcel Wilmet. Deridder bleef redactiechef in de periode dat de krant werd geleid door het duo Jaak Smeets en Paul Daenen, vervolgens door Daenen en Frank Depoorter, en ten slotte door Daenen alleen.

In 2004 werd Deridder, samen met Luc Van Loon (die ontslagen was bij Gazet van Antwerpen), aangesteld als adjunct-hoofdredacteur bij Het Laatste Nieuws. Deridder werd verantwoordelijk voor de algemene berichtgeving (nationaal en internationaal), terwijl Van Loon de regionale berichtgeving voor zijn rekening nam.

In 2008, na het vertrek van Depoorter, nam Deridder er ook de taak van redactiemanager bij. In die functie is hij verantwoordelijk voor de coördinatie tussen de redacties en het technische luik van de uitgeverij. Ook de samenwerking rond speciale projecten, interne opleidingen en evaluatieprocessen, budgetopvolging, interne communicatie en gerechtelijke dossiers rond publicaties behoren tot zijn takenpakket. Deridder ging ook opdrachten uitvoeren voor de directie van De Persgroep in binnen- en buitenland.