Demets Frank

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

In mei 2007 werd Demets door Mediafin, het samenwerkingsverband tussen De Persgroep en Rossel, voorgedragen als nieuwe hoofdredacteur van De Tijd. Demets volgde Frederik Delaplace op, die bevorderd werd tot redactiedirecteur.

Demets hield het amper twee jaar vol aan het hoofd van de redactie van de zakenkrant. In maart 2009 deed hij om privéredenen afstand van zijn functie en werd als hoofdredacteur opgevolgd door Pierre Huylenbroeck. 'Ik vind het geen goed idee om nu een hoofdredacteur ad interim aan te stellen die dan plaats zou moeten maken wanneer ik de zaken weer op orde heb', zei Demets toen. 'Wie op mijn plaats komt zitten, moet de kans krijgen eigen accenten te leggen. Net zoals ik de voorbije twee jaar heb kunnen doen.' Toch bleef ook zijn opvolger slechts twee jaar op de stoel van hoofdredacteur zitten.

Demets bleef nog even als senior writer bij De Tijd en ging vervolgens aan de slag op de economieredactie van De Morgen.

Quote: 'Elke dag breken we records. Ook wat de krantenverkoop betreft trouwens. Het zijn voor ons heel drukke, heel boeiende en gelukkig ook heel lonende dagen.' (bron: De Morgen, 19 september 2008)

LEES OOK