Delaplace Frederik

0

Frederik Delaplace begon zijn carrière bij De Tijd in 1994 als journalist. Hij coördineerde de cel Financiën van 2001 tot 2003. Vervolgens werd hij adjunct-hoofdredacteur en vanaf februari 2006 hoofdredacteur van De Tijd. Hij volgde in die functie Marc Van Cauteren op. Onder het bewind van Delaplace ging De Tijd zich opnieuw focussen op haar corebusiness als zakenkrant. ‘We willen nog meer investeren in dat nieuws waar wij beter in zijn dan onze concurrenten’, verklaarde hij. ‘Wij willen een krant maken die zich richt op bedrijfsleiders, beleggers en Belgische beleidsmakers.’

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Na het vertrek van Klaus Van Isacker van De Tijd naar De Morgen, in 2007, werd Delaplace zijn opvolger als directeur redactie van Mediafin, de uitgever van De Tijd en L’Echo, de magazines Netto en Mon Argent en beleggingsbladen zoals De Belegger/L’Investisseur. Mediafin is een holding die eigendom is van De Persgroep van de familie Van Thillo en Rossel, de Brusselse uitgever van Le Soir.

Quote: ‘Op de iPad-versie van een Amerikaans magazine zag ik laatst een artikel over een rugbymatch. Terwijl ik het stuk las, startte de bijhorende video met de belangrijkste fases van de match. Maar wat wij en anderen brengen, is nog niet eens de 1.0 versie, maar de 0.9 versie. Een artikel over Bekaert, met daarnaast beelden, bewegende infografieken en een internetlink naar de beursmakelaar om het aandeel te kopen: dat is voor mij de toekomst van de krant op iPad.’ (bron: De Tijd, 5 juni 2010)