Collier Rudy

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs.

Collier begon zijn journalistieke carrière in 1975 als losse medewerker van de Antwerpse redactie van het dagblad De Krant. Na het faillissement van De Krant in 1976 kwam hij deeltijds in dienst van het Antwerpse huis-aan-huisblad Koerier, waar hij voornamelijk publireportages schreef.

Bij de start van De Morgen in 1978 werd Collier journalist van de nieuwe krant, toen geleid door hoofdredacteur Paul Goossens. Collier verzorgde lange tijd de radio- en televisieberichtgeving en was ook verantwoordelijk voor De Antwerpse Morgen, een project dat mislukte.

Tussendoor werkte Collier ook een tijd als hoofdredacteur van het televisieblad TV Expres en als hoofdredacteur van ATV, de Antwerpse regionale zender (1998-2000).

Collier was gedurende vijf jaar algemeen hoofdredacteur van De Morgen. Hij nam de fakkel over van Yves Desmet in september 2000 en werd in maart 2005 opgevolgd door Desmet. Vervolgens ging Collier aan de slag bij Magnet Magazines, de weekbladenpoot van De Persgroep, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor De Morgen Magazine.

Na de komst van Wouter Verschelden als hoofdredacteur bij De Morgen verloor Collier zijn job als chef van De Morgen Magazine. Hij werkt momenteel voor Gazet van Antwerpen.

LEES OOK