Buyse Frank

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Buyse was voorts van bij de lancering betrokken bij Menzo, een mannenblad van uitgeverij Mediaxis. Hij werd in 2000 hoofdredacteur van het nieuwe blad, maar moest begin 2002 alweer vertrekken. De samenwerking werd stopgezet als gevolg van een verschil in visie over de journalistieke richting die het maandblad uit moest gaan. Het blad haalde ook de vooropgestelde verkoopcijfers niet. Buyse werd vervangen door Thomas Siffer.

In de zomer van 2003 kon Buyse aan de slag als cohoofdredacteur van Het Nieuwsblad, samen met Dirk Remmerie. Het duo werd aangesteld ter vervanging van Guido Van Liefferinge, die bedankt werd voor bewezen diensten. In februari 2006, toen Peter Vandermeersch algemeen hoofdredacteur werd van alle Coreliokranten, besloot Buyse uit eigen beweging op te stappen als hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Hij verliet de journalistiek en werd commercieel manager van voetbalclub KV Kortrijk.

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache