De Graeve Sam

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Hij verdiende zijn strepen als eindredacteur van De slimste mens en was het brein achter populaire tv-programma's van Woestijnvis. In mei 2010 werd De Graeve cohoofdredacteur van Humo, naast Jörgen Oosterwaal. De Vijver, de holding boven Woestijnvis, had toen een akkoord bereikt met Sanoma Magazines, dat Humo grotendeels uit handen gaf. 'Door Sam weg te halen bij Woestijnvis en onder te brengen bij Humo, geven we een heel krachtig signaal', verklaarde Woestijnvisbaas Wouter Vandenhaute. 'We willlen ons bedrijf verder uitbouwen en we zijn niet bang om daarvoor een van onze beste mensen bij Woestijnvis weg te halen.'

Nog geen jaar later gooide Oosterwaal de handdoek in de ring, na tien jaar als hoofdredacteur van Humo. De Graeve stond er alleen voor. Hij bleef anderhalf jaar op post. In september 2011 ging De Graeve weg als hoofdredacteur, blijkbaar als gevolg van de tegenvallende verkoopscijfers. Adjunct-hoofdredacteur Bart Vanegeren nam zijn taken over. De Graeve kreeg een andere functie binnen de groep De Vijver Media. 'Ik ben opgestapt in wederzijds overleg', zei De Graeve. 'Ik kan niet beweren dat ik het blad op een hoogtepunt verlaat. Als je anderhalf jaar dag en nacht en met hart en ziel aan iets werkt en je ziet dat het geen resultaat heeft, dan word je daar niet vrolijk van. Ik was niet de juiste man op de juiste plaats.'

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache