Bostoen Lode

Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Toen Ruys met pensioen ging, kregen De Standaard en Het Nieuwsblad elk een eigen leiding. Bostoen werd bevorderd tot algemeen hoofdredacteur van alle VUM-kranten. Door tussenkomst van uitgever André Leysen werd hij in 1991 in die functie opgevolgd door Lou De Clerck. Bostoen kreeg voor een periode van vijf jaar een directeursfunctie bij de VUM.

In 1995 werd Bostoen hoofdredacteur van Het Volk, jarenlang de stem van de christelijke arbeidersbeweging. Het Volk is een titel die inmiddels niet meer bestaat. De krant werd in 1994 overgenomen door de VUM (Corelio) en verdween in 2008, opgeslorpt door Het Nieuwsblad. Bostoen heeft die lange doodsstrijd niet meer meegemaakt, hij ging in 1996 met pensioen en werd opgevolgd door Luc Demullier.

'Bostoen heeft een reputatie als erudiet die zijn redactie loyaal verdedigt', schreef De Standaard bij zijn overstap naar Het Volk. 'Toen een interviewer hem vroeg hoe men een groep journalisten in harmonie leidt, antwoordde hij: “Door in het dagelijks werk van de redacteur zo weinig mogelijk in te grijpen.” Wat hem niet belette zijn journalisten af en toe flink uit evenwicht te brengen met een ontwapenende repliek.'

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache