Beyers Ilse

0

Ilse Beyers (geboren in 1971 in Gent) studeerde vertaler-tolk Engels-Spaans aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool in Antwerpen (1990-93). Haar eerste job was bij Joepie. Na nauwelijks een jaar werd ze al hoofdredactrice van dit jongerenmagazine van De Persgroep.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Zes jaar later verhuisde ze naar VT4, waar ze eerst development manager en nadien programmamanager werd. In 2003 vroeg Christian Van Thillo, de baas van De Persgroep, haar om hoofdredactrice te worden van Dag Allemaal, het best verkopende weekblad van Vlaanderen. ‘Toen de uitgever belde, kwam mijn droom uit’, vertelde Beyers. Ze werd op haar 32ste de opvolgster van Vic Dennis, die ontslagen was na meningsverschillen over de inhoud van het blad. Dennis was een oud-medewerker van Guido Van Liefferinge, de geestelijke vader van Dag Allemaal, die eerder in ongenade was gevallen bij Van Thillo.

Beyers bevestigde enkele jaren geleden dat Dag Allemaal soms nieuwsbronnen betaalt voor informatie of fotoshoots, een praktijk die volgens de journalistieke deontologie absoluut niet door de beugel kan. ‘Wie klaagt daarover?’, reageerde Beyers. ‘De BV’s niet en de bladen die het doen ook niet. Wiens probleem is het dan?’

De controversiële en volgens sommigen agressieve aanpak van Beyers leidde tot een hele reeks conflicten met BV’s die zich onheus behandeld voelden door Dag Allemaal. In sommige gevallen kreeg de zaak een staartje voor de rechtbank. Zo kwam het blad de laatste jaren in aanvaring met onder anderen Rik Daems, Wendy Van Wanten, Gène Bervoets, een voormalige zakenpartner van Kelly Pfaff, Marcel Vanthilt, Kim Kay en Helmut Lotti.

Quote: ‘Iedereen is onze concurrent.’ (bron: De Morgen, 7 december 2007)