Nieuws in de peepshow van HLN.be

Tomas Bachot
Zwiepende boezem
HLN.be brengt de zwiepende boezem van Kim Clijsters onder de aandacht
Zwiepende boezem
HLN.be brengt de zwiepende boezem van Kim Clijsters onder de aandacht

HLN.be meldt in de inleiding van het artikel dat ex-tennisser Todd Woodbridge zich in een interview afvroeg of Clijsters weer zwanger was. “Omdat haar borsten zo groot leken." Een uitspraak die blijkbaar inspirerend werkte. De concurrenten van Het Nieuwsblad zijn iets genuanceerder met ‘Clijsters wint en 'is niet zwanger'’.

Het ‘Big Boobs’-voorval staat niet alleen. ‘Charlie Sheen dokt 19.000 euro voor weekendje callgirls’ wist HLN.be een dag eerder. De dag daarvoor kon je ‘Meisje (13) heeft seks met drie jongens in ruil voor sigaret’ lezen. Zo gaat het al een tijdje van de ene halfontblote tepel naar de volgende callgirl.

Met succes. Recente cijfers van het CIM (de week van 13 tot en met 19 december 2010) leren dat HLN.be met voorsprong de grootste nieuwssite van België is. Wekelijks krijgt de site gemiddeld zo’n 578.000 bezoekers. De site van concurrent Het Nieuwsblad volgt op een straatlengte met een gemiddelde van 360.000 bezoekers per week.

Nieuwswaardig decolleté

De journalistieke bijdrages over tennisters, seksuele escapades van sterren en erotisch getinte nieuwtjes worden vaak ondersteund door foto’s van jonge vrouwen in weinig verhullende kledij. Onder het motto ‘het oog wil ook wel wat’ brengt HLN.be ook regelmatig pikantere fotoreeksen. ‘De knapste sportjournalistes’ of ‘Mel B geniet van jacuzzi bij skireis in Utah’ zijn actuele voorbeelden.

HLN.be staat niet alleen met sexy beelden. Zo bewijst de gretig verspreide fotoreeks van de Gouden Schoen, ‘Hedvika Koller steelt weer show op gala Gouden Schoen in Oostende’. Ook kwaliteitskrant De Morgen vond het decolleté van mevrouw Koller nieuwswaardig genoeg om op hun site te plaatsen. Dat die website in zeer nauwe samenwerking met zustersite HLN.be wordt gemaakt, is daar wellicht niet vreemd aan.

Page three

Wie een dag de nieuwssites onder de loep neemt, kan er moeilijk naast kijken: HLN.be publiceert met voorsprong meer seksuele getinte stukken en afbeeldingen dan de concurrentie. Opvallend veel meer ook dan de papieren versie van Het Laatste Nieuws. Berichten die op de website een dag of langer virtueel op het hoofdmenu worden geserveerd, blijken later soms niet in de krant te verschijnen. Vraag is of HLN.be straks helemaal doet wat de papieren variant nooit heeft aangedurfd: krijgen we straks de eerste virtuele page three girls? Veel kledij moet er in ieder geval niet meer sneuvelen.

LEES OOK
Wouter Aers / 24-01-2011

HLN springt losjes om met strakke vagina

Goed nieuws voor moeders die na het bevallen opgescheept zitten met een minder strakke vagina: door radiogolven kan het orgaan zijn vroegere elasticiteit herwinnen. De behandeling…
Strakke vagina