Spelregels debat

De redactie van Apache houdt van discussiëren. We moedigen jou dan ook aan te reageren op onze artikels. Maar zoals je wellicht weet, kan een discussie makkelijk ontsporen. Zeker op het internet. Daarom hebben we een een aantal spelregels opgesteld:

  • Blijf bij het onderwerp
  • Onderbouw je reactie
  • Speel op de bal en niet op de man
  • Let op spelling en taalgebruik

Contact

Heb je vragen of opmerkingen of heb je een kwetsende reactie gevonden, dan kan je terecht op het e-mailadres redactie@apache.be.

Neem ook een kijkje bij juridische info en privacyvoorwaarden.

Geen anonieme reacties

We aanvaarden geen anonieme reacties of reacties enkel getekend met een schuilnaam. Je moet daarom inloggen met je officiële voor- en achternaam en met een werkend e-mailadres. Onze privacyvoorwaarden zijn van toepassing.

Wanneer je een reactie plaatst, zijn voor-, achternaam en e-mailadres verplichte velden. Je naam wordt gepubliceerd, eventueel aangevuld met andere optionele informatie, zoals de url van je persoonlijke website.

Aangename discussiesfeer

Ook op een online discussieforum moet je de wet naleven. Reacties die onjuist, obsceen of beledigend zijn, worden geweerd. Ook reacties die de openbare orde en de goede zeden schenden, die een aantasting zijn van het privé-leven, seksistisch van aard zijn of aanzetten tot rassenhaat of xenofobie worden geweigerd.

Voorts willen we op Apache een aangename discussiesfeer. Daarom publiceren we geen reacties met gescheld en haatdragende taal. Ook weren we zinnen in hoofdletters (schreeuwen in internettermen); uitgebreid knip-en-plakwerk uit andere websites, boeken en dergelijke meer; hyperlinks met reclame of die oproepen tot actie; lange lappen tekst en persoonlijke aanvallen, beledigingen en bedreigingen.

Moderatie

De reacties worden voor of na publicatie gemodereerd. We toetsen elke reactie aan de spelregels en aan hun relevantie voor de discussie. De moderator kan reacties inkorten, verwijderen of weigeren. De moderator hoeft hierover niet te communiceren.

Deelnemers die veelvuldig de spelregels niet naleven, kunnen voor een korte of langere termijn tot elke discussie geweigerd worden. In sommige gevallen kan de moderator het profiel of de log-in van een gebruiker definitief blokkeren.

De moderator kan technische hulpmiddelen inroepen om de moderatie te vergemakkelijken of discussies vroegtijdig afsluiten. De moderator geeft dan kort aan waarom de discussie afgesloten werd, zonder in debat te treden.

Aansprakelijkheid

Lezers die reageren op artikels of brieven voor publicatie insturen, behouden hun auteursrecht, maar verlenen door de inzending de onbeperkte toestemming voor de publicatie en herpublicatie van het materiaal in alle uitgaven van De Werktitel cvba en De Werktitel vzw en de opslag in de (elektronische) databanken van De Werktitel cvba en De Werktitel vzw.

De Werktitel cvba, de auteur van het artikel of de maker van het media-item zijn niet verantwoordelijk voor de informatie die door de bezoekers op de website wordt gepubliceerd. De auteur van een reactie is dus volledig en uitsluitend verantwoordelijk voor de inhoud van zijn reactie. Hij of zij kan De Werktitel cvba ook niet vragen om een gepubliceerde reactie later te verwijderen.

Reacties op Apache worden gearchiveerd en blijven opzoekbaar, ook met zoekrobots van derden, zoals Google, Bing of Yahoo. Naast je reactie wordt ook alle zichtbare informatie (voornaam, naam, eventuele extra informatie) geïndexeerd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor zoekrobots.