Ons netwerk

Apache werkt samen met een netwerk van binnen- en buitenlandse nieuwsmedia die eveneens dieper graven. We nemen hun beste stukken over, of werken samen aan onderzoeken. Zo krijg jij nog meer steengoede onderzoeken en kritische analyses te lezen.

Médor

Médor is een Franstalig medium met focus op onderzoeksjournalistiek. Als coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk bericht Médor in zijn tijdschrift en op zijn nieuwssite over brede maatschappelijke uitdagingen.

Mediapart

Mediapart is een Frans online, onafhankelijk en participatief nieuwsmagazine, met een focus op onderzoeksjournalistiek, opgericht in 2008 door vier journalisten. Mediapart bracht in zijn relatief jonge bestaan verschillende grootschalige politieke schandalen aan het licht.

Follow The Money

Follow The Money is een Nederlandse onafhankelijke nieuwssite voor onderzoeksjournalistiek. Een referentie voor diepgravende berichtgeving over economie en politiek.

OCCRP

Organized Crime and Corruption Reporting Project of kortweg OCCRP is een journalistieke organisatie die zich bezighoudt met onderzoek naar georganiseerde misdaad en corruptie. OCCRP werkt samen met media over de hele wereld.

The Bureau of Investigative Journalism

In 2010 werd in Londen de onafhankelijke non-profitorganisatie The Bureau of Investigative Journalism opgericht. Dankzij diepgaande verslaggeving de waarheid aan het licht brengen: The Bureau vertelt de verhalen die er echt toe doen, en werkt daarvoor samen met verschillende andere media.

Mediacités

MediacitésIn 2016 kwam Mediacités tot stand, een Frans platform voor lokale onderzoeksjournalistiek met vestigingen in Lyon, Lille, Toulouse en Nantes.

EOS

EosEOS is een wetenschappelijk maandblad met een toegankelijke website waarop nieuws verschijnt over de laatste ontwikkelingen in de wetenschappen. In hun publicaties komen zowel natuurwetenschappen als menswetenschappen en geneeskunde aan bod.

Mother Jones

Mother JonesMother Jones is een Amerikaans nieuwsmedium dat zich toespitst op nieuws, commentaar, en onderzoeksjournalistiek over onderwerpen die zowel politiek en mensenrechten als klimaat en cultuur omvatten.

The Intercept

The InterceptAls bekroonde non-profitorganisatie roept The Intercept de macht ter verantwoording middels onverschrokken, tegendraadse journalistiek. De nieuwssite ging van start in februari 2014 en wordt gepubliceerd door First Look Media.

The Conversation

The ConversationThe Conversation is een netwerk van non-profit media-outlets waarop academici en onderzoekers bijdragen publiceren over verschillende thema’s gaande van politiek en cultuur tot gezondheid en milieu.

The Ferret

The Ferret is een bekroond Schots platform voor onderzoeksjournalistiek. Net als Apache is het een geregistreerde coöperatie.

Uitpers

In 1999 startte Uitpers als online magazine dat met een kritische blik kijkt naar mondiale politieke ontwikkelingen.

 

SamPol

SamPolSamenleving & Politiek of SamPol is een politiek tijdschrift. Het tijdschrift is een geëngageerd blad voor een sociale democratie. SamPol organiseert tweejaarlijks de Emile Zola-wedstrijd voor het beste politieke essay voor jongeren.

Brood & Rozen

Brood & Rozen is een politiek-geschiedkundig tijdschrift, uitgegeven door Amsab-ISG, met onder andere artikels, reportages en fotoverslagen over de geschiedenis van sociale bewegingen in Vlaanderen, België en andere landen.

Aktief

Masereel FondsNaast het ledenblad van het Masereelfonds is Aktief ook een volwaardig tijdschrift. Het handelt zowel over maatschappelijke vraagstukken als over kunst en cultuur.

De Gids op Maatschappelijk Gebied

De Gids op Maatschappelijk Gebied, of kortweg De Gids werd al in 1901 opgericht als het blad van de christelijke arbeidersbeweging, nu Beweging.net. De Gids verschijnt maandelijks, met opinies en analyses van verschillende auteurs.

Lava

lavaLava is een tijdschrift van maatschappelijke kritiek en marxistische analyse. Het magazine verschijnt driemaandelijks. Lava publiceert ook online.