De ‘Vrienden van Apache’

De ‘Vrienden van Apache’ zijn een groepje gemotiveerde coöperanten en leden. In hun vrije tijd geven ze Apache een duwtje in de rug.

Dat doen ze op verschillende manieren: flyeren op events, kleine klusjes klaren, inspringen als vrijwilliger op Apache-evenementen of Apache bij een ruim publiek bekendmaken.

Word Vriend van Apache
Ook jij kan een ‘Vriend van Apache’ worden, en het werk voor de redactie verlichten. Hoe? Eenvoudig: stuur een mailtje naar Michel op vriendenvan@apache.be en leg uit waarom en hoe jij je graag wil inzetten voor Apache.

Wat doen de Vrienden van Apache?

Mede-initiatiefnemer Michel Van Oosten legt uit wat de ‘Vrienden van Apache’ juist inhouden.

“Met de Vrienden van Apache willen we Apache ondersteunen en de onderzoeksjournalistiek van Apache breder verspreiden in de samenleving. Omdat Apache nodig is. In een democratie zijn juiste informatie, ruime analyse en gezonde dialoog belangrijk!”

“De Vrienden van Apache brengen lezers, coöperanten en sympathisanten samen om ideeën uit te wisselen en uit te werken. Samen kunnen we Apache nog meer op de kaart zetten en het aantal abonnees vergroten. Dat doen we zonder invloed uit te oefenen op het redactionele beleid. Zoals het hoort.”

“We werken drieledig:

  • We brainstormen over hoe we Apache nog meer in de kijker kunnen zetten,
  • We ondersteunen Apache met vrijwilligerswerk met events en acties op poten te zetten,
  • We werken samen met bestaande organisaties en andere mensen om mooie, leuke en interessante dagen en avonden te organiseren.”

“We staan open voor iedereen. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw project, idee, voorstel, en hoe jij ‘de geest van Apache’ wil verspreiden onder het grote publiek. We bespreken elk idee, hoe gek ook, en werken het uit als we er potentieel in zien.”

 

De ‘Vrienden van Apache’ zijn in volle oprichting. De vrienden werken vrijwillig aan het Apache-project mee. Ieder op zijn eigen tempo. Ze overleggen regelmatig onderling, per e-mail, via videocalls, en hopelijk snel ook op café. Met de redactie toetsen de vrienden elk project af. Momenteel leggen ze ook de laatste hand aan een vzw waarin de werking van de Vrienden van Apache verankerd zal worden.

Je kan Vriend van Apache worden als je coöperant bent of een lidmaatschap hebt.

Je kan de Vrienden van Apache contacteren via vriendenvan@apache.be.