Haal Apache Magazine in huis

Apache verschijnt vier maal per jaar op papier. Wil je Apache Magazine thuis ontvangen? Neem dan hieronder een abonnement.

Apache brengt een kwartaalblad uit met de beste onderzoeksjournalistiek. Je kan je verwachten aan veel nieuwe inhoud. Exclusieve interviews, scherpzinnige essays, uitgebreide onderzoeksartikels en graphic journalism. Inhoud heerst, ook op papier.

Bekijk de inhoudstafel van het tweede Apache Magazine, of ontdek hieronder een greep uit de inhoud.

 

Wil jij Apache Magazine een jaar lang ontvangen?

Om een abonnement op het magazine te kunnen nemen, moet je ook een online abonnement hebben. Kies hieronder wat voor jou van toepassing is:

Ik heb nog geen online abonnement Ik heb al een online abonnement

 

In de boekhandel

Apache Magazine is voor 12,50 euro ook verkrijgbaar in een selectie boekhandels en krantenwinkels. Zoek hieronder een verkooppunt in jouw buurt.

Is Apache Magazine er niet meer beschikbaar? Vraag jouw exemplaar dan aan via verkoop@apache.be.

Lente 2021

Apache Magazine nummer 2 verscheen half maart. Een greep uit de inhoud:

  • Onderzoek naar de grootste grondbezitters van Vlaanderen
  • Internetpionier Chris Van Camp rekent af met de hegemonie van Big Tech
  • Graphic journalism van het jonge talent Karolina Szejda over de lastige LAT-relatie met haar Poolse familie
  • Onderzoek naar de stikstofbom onder Vlaanderen en het grootste taboe van de Vlaamse landbouw
  • Een interview met de Amerikaanse historicus Mike Davis over verleden en toekomst van de VS
  • De laatste gedichten van Koenraad Goudeseune

Veelgestelde vragen

Het grotere plaatje

Met een magazine beantwoorden we eindelijk aan een oud verlangen van heel wat Apache-lezers.

Papier past perfect bij onze ambachtelijke journalistiek. Het is een drager die onze onderzoeken beter tot zijn recht laat komen. Papier gunt jou als lezer ook alle tijd om op te gaan in onderzoeksjournalistiek, essays en interviews. Zonder haast. Zonder afleiding. In alle rust en alle comfort.

Papier is tijdloos. Je kan het bewaren, meenemen en opnieuw raadplegen. Net als onze journalistiek.

Vind je dit nuttig?
120
13

Voor de inhoud, uiteraard. Maar als abonnee onderlijn je ook de noodzaak van Apache in het Vlaamse medialandschap en zet je je schouders onder een onafhankelijke en professionele onderzoeksredactie.

Jouw abonnement gebruiken we voor diepgravende journalistiek en de verdere uitbouw van onze redactie. Journalistiek is immers niet gratis. Onderzoeksjournalistiek behoort zelfs tot de duurste vormen van journalistiek. Het is tijdsintensief en het vergt heel wat expertise en achtergrondkennis. Bovendien gebeurt het soms dat een onderzoek na weken graven tot niets leidt.

Met een abonnement op het magazine maak je ruimte vrij voor degelijke onderzoeksjournalistiek over de prangende dossiers van vandaag.

Vind je dit nuttig?
71
2

De voorbije maanden dachten we na hoe we onze onderzoeksjournalistiek nog beter tot bij onze trouwe én nieuwe lezers kunnen brengen. Apache op papier vormt een extra aanbod voor onze lezers.

De kern blijft het digitale abonnement, maar met het magazine voegen we daar een extra inkomstenbron aan toe. We werken het magazine uit omdat extra aanbod leidt tot hogere inkomsten. Die inkomsten zijn broodnodig om van Apache een duurzaam project te maken. Momenteel zijn de uitgaven nog steeds hoger dan de inkomsten, en dat is niet gezond.

Met de lancering van het magazine, een verbetering van de website en een breder aanbod willen we Apache wel break-even laten werken.

Vind je dit nuttig?
49
1

Mijn abonnement

Je kan online betalen via onze website. Via de betaalknop wordt je doorverwezen naar een betaalpagina van Mollie. Je kan betalen met Bancontact, kredietkaart en webbanking. Het gaat hier om een éénmalige betaling, in tegenstelling tot wat in bepaalde onderdelen van het formulier beweerd wordt.

Betaal je liever per overschrijving, dan schrijf je het gekozen bedrag over op BE55 5230 8045 8444 (TRIOBEBB) op naam van ‘De Werktitel cv – Apache, Antwerpen’. Als mededeling geef je “Magazine Apache + jouw naam en adres” op.

Vind je dit nuttig?
22
1

Een online abonnement geeft je toegang tot alle artikels op de website. Voordat we ook op papier gingen, waren al onze abonnementen digitale abonnementen. Dit zijn bijvoorbeeld het steunlidmaatschap of het jaarlidmaatschap.

Met het magazine-abonnement, ontvang je Apache magazine vier keer per jaar.

Om een magazine-abonnement te kunnen nemen, moet je ook een online abonnement hebben. Het online + magazine-abonnement combineert het online jaarabonnement en het magazine-abonnement.

Vind je dit nuttig?
27
7

Jouw betaling is éénmalig.

In de communicatie wordt soms onterecht verwezen naar “een abonnement” of “een terugkerende betaling”. Die mededelingen zijn eigen aan de betaaltool en kunnen we helaas niet wijzigen. Het gaat wel degelijk om een eenmalige betaling.

Vind je dit nuttig?
51
0

Het magazine vult de online berichtgeving aan. Je kan Apache op papier niet los zien van onze website. Inhoudelijk, maar ook financieel. Het magazine wordt immers deels gefinancierd door de website omdat sommige onderzoeksdossiers eerst online verschijnen en nadien voor print worden herwerkt. Wij zien papier en online dus als één geheel.

Bovendien ondersteun je met je abonnement een alternatief voor de traditionele media. Daarmee garandeer je een divers medialandschap met ruimte voor andere stemmen en degelijke onderzoeksjournalistiek.

Vind je dit nuttig?
49
16

Voor één jaargang betaal je 50 euro, daarmee ontvang je vier magazines (maart, juni, september en december). Om een papieren abonnement te kunnen nemen moet je daarnaast ook een digitaal abonnement hebben.

Vind je dit nuttig?
45
12

Dat kan zeker. De minimumbijdrage is 50 euro, de waarde van een jaarabonnement op het magazine. Wil je het project voor een ander bedrag steunen, dan neem je contact op met fin@apache.be.

Vind je dit nuttig?
10
0

Dat kan zeker. Neem contact op met verkoop@apache.be om een aanbod op maat uit te werken.

Vind je dit nuttig?
5
1

Ja, dat kan. E-mail je factuurgegevens naar factuur@apache.be en vermeld duidelijk jouw naam en de bijdrage.

Vind je dit nuttig?
12
0

Neen, het tijdschrift kan alleen in België worden geleverd.

Vind je dit nuttig?
9
5

Je kan je het hele jaar door abonneren op het magazine.

Als je je nu abonneert, ontvang je jouw eerste nummer half juni. Vorige nummers kan je ontvangen via nabestelling (je betaalt hiervoor 5 euro verzendingskosten) of in een beperkt aantal boekhandels.

Vind je dit nuttig?
24
1

Het magazine

Het magazine vult de website verder aan.

Online spelen we in op de actualiteit en onthullen we mistoestanden. Op papier nemen we afstand en kijken we naar het bredere plaatje. We diepen tijdloze onderzoeksdossiers verder uit. We gaan lange, verdiepende gesprekken aan met denkers, vakmensen en creatievelingen. We maken ruimte voor essays over structurele ontwikkelingen. Elk magazine zal ook graphic journalism bevatten.

Vind je dit nuttig?
63
1

Het magazine zal gedrukt worden op FSC-gelabeld gerecycleerd papier door het Gentse Graphius, dat sterk inzet op duurzaamheid.

Bij de keuze van een drukker hielden we rekening met zijn inspanningen inzake CO2-uitstoot en de afstand om transport tot een minimum te beperken. De verdeling van de magazines zal door bpost gebeuren.

Vind je dit nuttig?
50
0

De website blijft de kern van Apache. Méér zelfs, we investeren net fors in een volledig nieuwe website. Niet enkel de vormgeving wordt aangepakt, ook wat zich onder de motorkap bevindt, krijgt een grondige beurt.

We blijven dagelijks online publiceren, zoals je van ons gewoon bent. We houden onze onderzoeken ook niet achter voor het magazine.

Papier is complementair en vervangt de website zeker niet.

Vind je dit nuttig?
40
2

Het magazine valt vier keer per jaar in jouw brievenbus. Het eerste nummer verschijnt in december 2020. Abonnees ontvangen verder een magazine in maart, juni en september.

Vind je dit nuttig?
40
1

Aan een app werken we momenteel niet omdat de investering zeer hoog is.

De huidige website heeft reeds een responsive design voor mobiel. Bij de nieuwe website wordt zelfs een volledig aangepaste lay-out ontwikkeld. Apache is dus perfect leesbaar op klein of een groot scherm. Sommige telefoons laten jou zelfs toe om Apache als bookmark op te slaan.

Vind je dit nuttig?
33
5

Je kan ons op diverse manieren helpen. Eerst en vooral met een financiële bijdrageDaarnaast kan je vrienden en kennissen ook overtuigen om een abonnement te nemen op Apache (en misschien ook op de papieren Apache).

Wil je ons op een andere manier helpen, bv. met suggesties over de lancering van het magazine, dan mag je ons contacteren via info@apache.be.

Vind je dit nuttig?
18
1

Werd jouw vraag niet beantwoord? Stuur dan gerust een mailtje naar info@apache.be.

Afbeelding header: © THE 5TH (Unsplash)