Apache heeft twee dagvaardingen ontvangen. Joeri Dillen, de ex-kabinetschef van Bart De Wever, en vastgoedpromotor Land Invest Group eisen samen 350.000 euro schadevergoeding van Apache.

De reden? Een aantal explosieve artikels over Optima en de linken tussen Antwerpse vastgoedbonzen en politici. Bouwpromotor Land Invest vraagt bovendien de verwijdering van een aantal artikels van de site.


De Nacht van Apache

Het verwijderen van artikels is extreem verregaand en ruikt sterk naar censuur. Daarom organiseren Wouter Deprez, Apache en De Roma een feest om de persvrijheid in alle glorie te vieren. Dat feest gaat door op 7 februari 2017 in Antwerpen.


Komen die avond grappen vertellen, donderspeeches geven, muziek spelen en je gewoon een fantastische, onvergetelijke avond bezorgen:

De opbrengst van de avond dient voor de juridische ondersteuning van Apache, voor onderzoeksjournalistiek en voor de strijd voor persvrijheid.

De Nacht van Apache

Tickets bestel je op de website van De Roma. Praktisch:

  • Dinsdag 7 februari 2017, 20u30
  • De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
  • Ticketprijzen:
    • 25 euro
    • 100 euro (ticket + jaarabonnement Apache)

Ik steun apache

Ik word aandeelhouder

Coöperant worden, kan al vanaf 150 euro. En je krijgt er een gratis jaarabonnement bij.

Ik word aandeelhouder

Ik word lid

Voor 80 euro word je een jaar lang lid van Apache en kan je alle artikels lezen.

Ik word lid

Ik doe een vrije gift

Je kan je gift overschrijven op het rekeningnummer BE55 5230 8045 8444 (de BIC-code is TRIOBEBB) op naam van De Werktitel cvba, Antwerpen. Of je kan via Paypal of met een kredietkaart online betalen.

Ik doe een vrije gift

Crowdfunding

Sinds de doortocht van hoofdredacteur Karl van den Broeck bij De Afspraak wordt Apache door reacties overstelpt. Mensen willen hun steun betuigen. En dat kan: door lid van Apache te worden, door aandelen in onze coöperatie te kopen of met een gift.


Via de crowdfunding wilden we 50.000 euro inzamelen voor juridische ondersteuning én voor diepgravende journalistiek. We hebben het doel intussen bereikt, maar steunen kan nog steeds. Alle extra's zullen in onderzoeksjournalistiek geïnvesteerd worden.

120% van 50.000 euro opgehaald

Laatste update: 17 november 2016 @ 11u30

Je kan ons nog steeds steunen met een gift, door lid van Apache te worden of met de aankoop van een aandeel in de coöperatie achter Apache. Dankzij onze coöperatie, met de naam De Werkitel cvba, is Apache volledig in handen van lezers en sympathisanten. De lezers zijn dus onze enige eigenaars. Een unicum in Vlaanderen. Dat vormt overigens de beste garantie op onafhankelijke onderzoeksjournalistiek, diepgravende berichtgeving en duiding.


Waarover gaat het?


Spread the word

Wil je graag kenbaar maken dat je Apache een warm hart toedraagt in de strijd voor persvrijheid? Ook dat kan!

Gebruik ons aangepast logo als profielfoto

Verspreid de cartoon van Kim Duchateau

Deel deze campagne op Facebook of Twitter

Deel een link naar deze pagina


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief