Dit is een gastbijdrage. Een Apache-lezer levert met dit stuk een bijdrage aan het maatschappelijk debat. De auteur schrijft in eigen naam en is verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst.

Vrienden van Apache steunen redactie na proceduretsunami

Vrienden van Apache
Ontwerp zonder titel-13
Foto: Pexels

Als Vrienden van Apache blijven we verbouwereerd achter na het lezen van ‘Erik Van der Paal komt met tsunami aan procedures tegen Apache’ . Maar liefst vier procedures stelde Van der Paal in omdat Apache scheeftrekkingen aan het licht brengt en haar rol als ‘vierde macht’ met brio uitvoert. Dergelijke intimidatie van journalisten is in België nooit gezien.

De redactie kan alvast op de Vrienden van Apache rekenen. Dat weten ze ook. De procedures zullen enkel het gelijk van Apache bevestigen. Elke aantijging zal een aanfluiting blijken. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Maar aan de gerechtelijke procedureslag hangt een stevig prijskaartje. Het slorpt niet alleen veel kostbare tijd op om een verdediging op papier te krijgen, het kost ook handenvol geld. Wij willen niet meer aan de zijlijn staan. Apache kan extra steun gebruiken. En daarom steken we de handen uit de mouwen. We helpen Apache op twee manieren:

  • We roepen op tot het geven van een gift voor het betalen van de advocatenkosten. Het rekeningnummer is BE66 5230 8035 1643.
  • We bouwen een vrijwilligerswerking op. Wil je Apache in je vrije tijd helpen, en zo de redactie wat ademruimte gunnen? Word dan Vriend van Apache.

Apache is goed bezig. Dat is de wereld niet ontgaan. Apache telt steeds meer lezers, en speelt met straffe onderzoeksjournalistiek een belangrijke rol in het maatschappelijk debat. Absurde tegenwerking zal dat niet stoppen. Integendeel, wij geven Apache nog meer slagkracht om complexe - vaak verdoken - informatie onbevreesd in een juist perspectief te plaatsen. Want democratie is nog steeds de vorm waarin we onze samenleving vorm geven.

Steun Apache om dat te bewaken. Mogen we op jou rekenen?

Wie zijn de Vrienden van Apache?

Een tijd geleden stak een aantal coöperanten van Apache de koppen bij elkaar. We richtten de 'Vrienden van Apache' op: een enthousiaste vrijwilligersploeg. De tijdgeest was er rijp voor. Apache wordt almaar beter en sterker, maar kan een duwtje in de rug wel gebruiken.

De werking is eenvoudig, en staat momenteel in de steigers. We komen samen, en bekijken hoe we Apache op verschillende manieren kunnen helpen. We kunnen een Café Apache mee organiseren, magazines aan cultuurcentra bezorgen, of flyeren op festivals. Alle ideeën worden samen besproken, en niemand wordt tot iets verplicht.

Hoe word ik vriend van Apache?

Ben je coöperant of lid van Apache, dan kan je ons versterken! Hoe? Eenvoudig, stuur een mailtje naar vriendenvan@apache.be, en leg kort uit waarom jij graag Vriend van Apache wil worden.

Meer over de Vrienden van Apache lees je op apache.be/vriendenvanapache.

LEES OOK
Vrienden van Apache / 08-12-2021

De chemie van dialoog

Mona Beyers en Michel Van Oosten puren het begrip dialoog verder uit.
vrienden apache
Vrienden van Apache / 06-10-2021

Gedachten bij het eerste filosofische café van Apache

De Vrienden van Apache gaan op zoek naar De Waarheid.
Minigolf Beatrijs
Redactie Apache / 10-05-2021

Coöperanten Apache blikken terug op meer dan succesvol 2020

Apache boekt eerste winst na succesvol 2020 en telt vandaag ruim 6.000 online abonnees en 3.000 Apache Magazine-abonnees.
Schermafbeelding 2021-05-10 om 11.53.15