DOSSIER - 99 ARTIKELS

Klimaat in crisis

thijs-stoop-A_AQxGz9z5I-unsplash
Foto: Thijs Stoop (Unsplash)

Ons land maakt in de hele klimaatdiplomatie een slechte beurt. Niet alleen als het gaat om wereldwijde afspraken rond uitstootdoelen, maar ook in vergelijking met andere Europese landen. In stemmingen rond energiebesparingen of hernieuwbare energie sluit België zich het liefst van al aan bij het minst ambitieuze clubje.

En dat ondanks alle wetenschappelijke bevindingen. Bovendien roert het middenveld zich steeds meer. Het is daarom onze taak om (het uitblijven van) klimaatbeslissingen kritisch tegen het licht te houden. Maar ook aandacht te besteden aan werkbare oplossingen.

Daarvoor steunen we op eigen expertise, maar werken we ook samen met gastauteurs als Gaston Meskens, verbonden aan het wereldwijde netwerk van wetenschappelijke organisaties binnen de VN-klimaatonderhandelingen.

Van bij de start van Apache in 2009 verschenen al reportages over klimaatverandering als bron van conflicten, over het ontbreken van enige sense of urgency bij politici en hielden we de aankoop van goedkope emissierechten kritisch tegen het licht.

info
panorama_fish_eye Juni 2022
panorama_fish_eye April 2022
panorama_fish_eye November 2021
panorama_fish_eye Oktober 2021
panorama_fish_eye Juli 2021
panorama_fish_eye Juni 2021
panorama_fish_eye Mei 2021
panorama_fish_eye April 2021
panorama_fish_eye Maart 2021