7 auteurs, 7 vakgebieden, 7 tendensen

In de weken net voor en na de overgang van 2018 naar 2019 vroeg Apache zeven auteurs om te schrijven over gebeurtenissen of evoluties die zich tijdens het voorbije jaar voordeden in hun vakgebied.

Hun artikels bieden een brede kijk op enkele maatschappelijke tendensen die zich ongetwijfeld nog een tijd zullen doorzetten. Het geheel geeft ook een idee van de thema’s waarover Apache zoal bericht. Daarom kunnen ook niet-leden de artikels raadplegen, lezen en delen. Zeg het voort!

Walter De Smedt legt uit waarom de Fortis-toplui niet werden veroordeeld, Vincent Scheltiens analyseert het succes van de identitaire bewegingen in Europa, Koen Smets geeft een stand van zaken over de Brexit en Herman Loos schetst een zwart beeld van de arbeidsmarkt aan de hand van een schrijnend persoonlijk verhaal. 

Dries Goedertier beschrijft hoe de bedrijfswereld zijn greep op de openbare diensten sluiks blijft vergroten en Gaston Meskens houdt een pleidooi voor (politieke) moed bij het invoeren van oplossingen voor het klimaat.

Tom Cochez, ten slotte, hekelt de uitverkoop van de media, die onvermijdelijk leidt tot de uitverkoop van de waarheid.

Artikels in het Apache-dossier "7 auteurs, 7 vakgebieden, 7 tendensen"