ALLE ARTIKELS

Filter op tag
voeding
info
panorama_fish_eye

Maart 2024

Anna Claes / 14-03-2024

Consument prikt geen vorkje mee van prijzenslag in supermarkten

Warenhuizen zijn niet afhankelijk van begeerde merken maar leveranciers wel van begeerde rekken.
Carrefour
panorama_fish_eye

December 2023

Koen Smets / 22-12-2023

Het is de vraag, domoor

Markten hebben te maken met vraag en aanbod en de economie houdt zich vooral bezig met het evenwicht daartussen.
market place
Mira Sys, Jealy van den Aker / 06-12-2023

Waarom zijn er geen normen voor PFAS in melk, maar wel in zalm?

En hoe kan het dat er in de ene soort vis meer PFAS mag zitten dan in de andere?
Een bewerkte foto van een mootje zalm dat er door de fotobewerking voor een stuk blauw uitziet.
panorama_fish_eye

Maart 2023

Dominique Soenens / 13-03-2023

Klokkenluider liet zich niet afkopen door Nestlé

Yasmine Motarjemi hekelde dat het Zwitserse bedrijf veiligheidseisen voor voedingsproducten negeerde.
Yasmine Motarjemi
panorama_fish_eye

Februari 2023

Lenore Newman, Evan Fraser / 23-02-2023

‘Dineren op Mars’ zal het voedsel op aarde veranderen

De zoektocht naar hoe we voedsel kunnen produceren in de ruimte begint pas.
nasa iss landbouw
Tom Claes / 20-02-2023

‘Nood aan wereldwijde sociale voedseldemocratie’

Belgisch onderzoeker Lodewijk Van Dycke ziet kansen om het mondiale voedselsysteem eerlijker te maken.
landbouw oogst graan
panorama_fish_eye

December 2022

Charlotte Deprez / 29-12-2022

Sociale kruidenierswinkel geeft klanten hun waardigheid terug

Ook tijdens de feestdagen kunnen mensen met een klein budget terecht in de winkel in Brussel.
sociale kruidenierswinkel Les Capucines
panorama_fish_eye

Augustus 2021

Ilse Boeren / 31-08-2021

Het voedsel van morgen: krekels, kweekvlees en kikkererwten

Het onderzoek naar nieuw eiwitrijk voedsel beleeft hoogdagen.
Insecten als voedsel
Ilse Boeren / 26-08-2021

Nieuwe eiwitstrategie wil milieu-impact van onze voeding verkleinen

Om de broeikasgasuitstoot van voeding te beperken moet onze voeding minder dierlijke eiwitten bevatten.
Eiwitten uit vlees
panorama_fish_eye

Mei 2021

Tijs Boelens, Jan Pille / 27-05-2021

Stad en platteland: moeit en mengelt u!

Het project '1 hectare voor Brussel' ijvert voor meer verwevenheid tussen stad en platteland om opnieuw een lokale voedselvoorziening mogelijk te maken.
De Groentelaar (Foto (c) Tim Vandewiele)
panorama_fish_eye

Maart 2020

Jan Walraven / 27-03-2020

Meer mensen eten 'voeding van bij ons' tijdens coronacrisis

Meer consumenten vinden de laatste weken de weg naar een hoevewinkel in hun buurt, of halen een groentepakket op bij de lokale landbouwer. 'Deze crisis is een uitgelezen moment om…
sven-scheuermeier-4R1YpmGO52I-unsplash
panorama_fish_eye

Oktober 2015

Jeroen Olyslaegers / 05-10-2015

Huig

Hormoonverstoorders. Ze zitten zowat overal en ze worden in verband gebracht met tal van ernstige aandoeningen. Een sluipmoord op onze gezondheid. Hoog tijd om te vragen waar we…
Jeroen Olyslaegers
panorama_fish_eye

April 2012

Jef Seghers, Berber Verpoest / 17-04-2012

Is de biosector klaar voor de grote sprong?

De biologische landbouw wordt stilaan volwassen, maar zal ze er ook in slagen de voedingsmarkt te veroveren? Ja, zeggen kenners, maar dan moeten eerst nog een paar obstakels uit…
De schuur bij de bioboerderij De Wassende Maan, Deinze (Foto Berber Verpoest)