Tom Cochez / 19-04-2022 Goed verborgen Antwerpse PFAS zit overal In en om Antwerpen werd veel PFBA geloosd, en daarvan worden de gezondheidsrisico's duidelijk.
Tom Cochez / 14-04-2022 Demir krijgt omstreden PFAS-uitstoot Indaver op haar bord Mag het afvalverwerkende bedrijf van Fernand Huts straks nog PFAS lozen?
Tom Cochez / 08-12-2021 Tijd voor antwoorden: waarom zweeg de politiek over PFAS-vervuiling? De onderzoekscommissie heeft genoeg materiaal om toppolitici op de rooster te leggen.
Tom Cochez / 27-09-2021 PFAS-rookbom vergiftigt Vlaams grondwater De ongelimiteerde uitstoot door 3M zorgt voor hoge concentraties ‘korte PFAS’ in het grondwater.
Steven Vanden Bussche / 18-06-2021 3M kreeg vorig jaar nog boete voor PFOS in regenwater In 2019 loosde 3M regenwater met te hoge concentraties PFOS in de Schelde.
Ilse Boeren / 01-06-2021 Innovatieve waterzuivering veelbelovend om teveel aan fosfor aan te pakken Het teveel aan fosfor door overbemesting is nefast voor de waterkwaliteit en biodiversiteit in Vlaanderen. Elders dreigt echter een tekort. Voor die problemen zijn innovatieve…
Steven Vanden Bussche / 25-08-2020 Coronamaatregelen niet eenduidig zichtbaar in luchtkwaliteit Zes weken lockdown leidt tot een duidelijke daling van stikstofdioxide en roetdeeltjes in de lucht, maar tot een veel minder uitgesproken daling van de concentraties fijn stof…
Steven Vanden Bussche / 30-01-2020 Mestbank bindt strijd aan tegen sjoemelende mestverwerkers Bij eindproducten van mestverwerking is soms dubbel zoveel stikstof of fosfaat aanwezig dan wat op papier staat. Dat is nefast voor het milieu. De mestbank kondigt strengere…
Steven Vanden Bussche / 09-12-2019 Waterkwaliteit boert verder achteruit De laatste vijf jaar is de kwaliteit van het oppervlaktewater er niet op vooruit gegaan. De laatste twee winterjaren zijn er integendeel steeds meer plaatsen waar de…
Samira Atillah / 21-10-2019 Aantal waterafsluitingen gedaald door agressie tegen personeel Na verschillende gevallen van fysieke agressie tegen personeel dat het water afsluit, zette watermaatschappij De Watergroep vorig jaar de afsluitingen stop.
Tom Cochez / 26-07-2019 Hitte-eilanden houden stedelingen uit hun slaap De gevolgen van hete dagen tonen zich in de stad vooral ’s nachts. Overdosissen beton en een gebrek aan groen maken steden extra kwetsbaar voor de gevolgen van de klimaatopwarming.
Steven Vanden Bussche / 23-07-2019 Nieuw waterbeleid nodig voor uitdrogend Vlaanderen Het Vlaamse waterbeleid wordt in allerijl bijgestuurd. Droogte leidt tot lage grondwaterstanden en bezuinigingen op het drinkwaterverbruik. Maar wie zijn de grootverbruikers?
Steven Vanden Bussche / 25-02-2019 MAP gefileerd: Vlaams mestbeleid zit in een Catch-22 De regering buigt zich de komende weken over een nieuw mestactieplan. Maar willen we een betere waterkwaliteit, dan moet er minder bemest worden. En dat houdt tegelijk een afbouw…
Bram Souffreau / 13-01-2011 'Gemeenten moeten meer aandacht hebben voor waterhuishouding' De gemeenten moeten inzake wateroverlast hun verantwoordelijkheid opnemen, vindt Filip De Bodt van het Oost-Vlaamse milieucentrum t Uilekot. Hij staat ervan versteld hoe weinig ze…