Agenda (archief)Agenda


 • januari 2021


 • Cinema Apache #10 • Annapolis, Giant City

  •  3 januari 2021
  •  apache.be

  Vrijdag 18/12 (17u) t.e.m. zondag 03/01 @ apache.be / Cinema Apache vertoont deze kerstvakantie Annapolis, Giant City. Voor een gezellige filmavond bij jou thuis in Apachestijl. In de documentaire kijken we van heel dichtbij naar de ontwikkeling van Linkeroever. De film is echter zeker niet enkel voor Antwerpenaren bestemd! Dit menselijk stadsportret van Maarten Bernaerts [meer info]

  Vrijdag 18/12 (17u) t.e.m. zondag 03/01 @ apache.be /

  Cinema Apache vertoont deze kerstvakantie Annapolis, Giant City. Voor een gezellige filmavond bij jou thuis in Apachestijl.

  In de documentaire kijken we van heel dichtbij naar de ontwikkeling van Linkeroever. De film is echter zeker niet enkel voor Antwerpenaren bestemd! Dit menselijk stadsportret van Maarten Bernaerts leert je namelijk met nieuwe ogen kijken naar eenderwelke stad of ieder stadsdeel waar je zelf deel van uitmaakt.

  Annapolis, Giant City, vertelt het verhaal van Linkeroever, van hoe een moeras een stadsdeel met een heel eigen identiteit werd. Maarten Bernaerts doet dat in een prachtige beeldtaal met veel poëzie en laat de bewoners zelf aan het woord. ‘Giant City’ verwijst naar hoe een van de bewoners haar dorp omschrijft: “Als een reus, die alle mensen omarmt.”

  De film is gratis beschikbaar op apache.be/cinema-apache voor leden van Apache van vrijdag 18 december tot en met zondag 3 januari.

   

  Productiehuis: DIPLODOKUS, Belga Productions
  Regisseur: Manno Lanssens


 • december 2020


 • Don’t just look in the mirror, look at the system

  •  11 december 2020
  •  14:00 - 15:30
  •  Webinar

  Onze partner Oikos organiseeert vrijdagnamiddag, 11 december 2020, een webinar rond transitie. Julia Steinberg en Jaap Tielbeke bespreken hoe een wereldwijde en rechtvaardige transitie vorm kan krijgen. De webinar start om 14u, duurt anderhalf uur, en is volledig in het Engels. De webinar past in de GEF-serie Just Transition van Oikos. De panelleden zoeken naar collectieve antwoorden [meer info]

  Onze partner Oikos organiseeert vrijdagnamiddag, 11 december 2020, een webinar rond transitie. Julia Steinberg en Jaap Tielbeke bespreken hoe een wereldwijde en rechtvaardige transitie vorm kan krijgen.

  De webinar start om 14u, duurt anderhalf uur, en is volledig in het Engels. De webinar past in de GEF-serie Just Transition van Oikos.

  De panelleden zoeken naar collectieve antwoorden voor de noodzakelijke structurele veranderingen. De individuele verantwoordelijkheid wordt niet ontkend, maar structurele aanpassingen zijn pas mogelijk als ook het systeem verandert.

  De sprekers:

  • Julia Steinberg, hoogleraar Societal Challenges of Climate Change aan de universiteit van Lausanne. Ze bestudeert de relaties tussen het gebruik van hulpbronnen en hoe goed samenlevingen het doen, en onderzoekt hoe we welzijn kunnen realiseren binnen planetaire grenzen. Ze is ook hoofdauteur bij het IPCC.
  • Jaap Tielbeke, milieuredacteur van het Nederlandse vooruitstrevende tijdschrift De Groene Amsterdammer. Hij is ook auteur van het recente boek ‘De mythe van de groene consument’.

  Inschrijven is verplicht en kan via info@oikos.be. De webinar is gratis.


 • september 2020


 • Collective: DOCVILLE en Apache nodigen uit

  •  28 september 2020

  Maandag 28/09 (19u30) @ Het Depot (Leuven) / Apache nodigt je uit op het internationale documentaire filmfestival DOCVILLE: kom kijken naar de Roemeense documentaire Collective en volg nadien het nagesprek. Een zware brand in nachtclub ‘Colectiv’ in Boekarest, Roemenië eist vele slachtoffers. 27 van hen komen bij de brand zelf om het leven, maar talloze anderen [meer info]

  Maandag 28/09 (19u30) @ Het Depot (Leuven) /

  Apache nodigt je uit op het internationale documentaire filmfestival DOCVILLE: kom kijken naar de Roemeense documentaire Collective en volg nadien het nagesprek.

  Een zware brand in nachtclub ‘Colectiv’ in Boekarest, Roemenië eist vele slachtoffers. 27 van hen komen bij de brand zelf om het leven, maar talloze anderen bezwijken in het ziekenhuis aan hun brandwonden. Enkele journalisten zijn met stomheid geslagen en willen tot op de bodem uitzoeken wat er aan de hand is. Waren de ziekenhuizen onvoldoende uitgerust om gewonden te verzorgen? Alle sporen leiden naar het pharmabedrijf dat het ontsmettingsmiddel aanlevert. Wanneer de journalisten dieper graven, lijken steeds meer personen betrokken.

  Alexander Nanau registreert het onderzoek van de journalisten en de emoties die ermee gepaard gaan, hij laat slachtoffers aan het woord en weet via de nieuwe minister van gezondheid ook inkijk te geven in de politieke gevolgen van het drama.

  Collective vertelt een universeel verhaal over de alomtegenwoordigheid van machtsmisbruik en hoe journalistiek vaak een werk van lange adem is.

  De vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met Jan Walraven, redactiecoördinator van nieuwssite Apache. Als journalist weet hij als geen ander wat het belang is van onafhankelijke en diepgravende journalistiek.

  > meer info over de film
  > meer info en tickets voor de vertoning


 • maart 2020


 • Café Apache #15 • Nieuwe woonvormen

  •  3 maart 2020

  Dinsdag 03/03 (20u) @ Vooruit (Gent) / Al in 2017 sprak de ondertussen afgeschafte Woonraad over een “wooncrisis in de onderste lagen van private huurmarkt”. Sindsdien zijn de prijzen niet gedaald. De wachtlijsten voor een sociale woning groeien ondertussen steeds verder aan. De recente afschaffing van de woonbonus zorgde voor heel wat commotie en een [meer info]

  Dinsdag 03/03 (20u) @ Vooruit (Gent) /

  Al in 2017 sprak de ondertussen afgeschafte Woonraad over een “wooncrisis in de onderste lagen van private huurmarkt”. Sindsdien zijn de prijzen niet gedaald. De wachtlijsten voor een sociale woning groeien ondertussen steeds verder aan. De recente afschaffing van de woonbonus zorgde voor heel wat commotie en een serieuze piek in de aankoop van woningen. De afschaffing van de woonbonus heeft wel als uiteindelijk doel wonen betaalbaarder te maken: afwachten of dat zal lukken.

  Behalve de overheid roeren zich ook allerhande burgerinitiatieven die datzelfde doel hebben: wonen betaalbaar maken en zo de wooncrisis helpen oplossen. Van coöperaties tot sociale renovaties, hoe hopen zij resultaat te boeken? Apache luistert en gaat in gesprek tijdens deze Café Apache, die in het teken van betaalbaar wonen staat.

  • Collectief Goed (Stijn Oosterlynck) is een initiatief van Samenlevingsopbouw Antwerpen dat als coöperatie leegstaande huizen koopt, opknapt, en tegen betaalbare tarieven verhuurt aan grote gezinnen in een kwetsbare positie.
  • Wooncoop (Karel Lootens) is een over heel Vlaanderen actieve wooncoöperatie waar bewoners ook aandeelhouder zijn en - aan betaalbare prijzen - bij zichzelf huren.
  • 100 huizen van de Brugse Poort (Laura Baets) verenigt buurtbewoners die willen werken aan betaalbaar, kwalitatief en aangenaam wonen in de eigen wijk
  • Oana Bogdan is een Roemeens-Belgische architecte, mede-oprichter van Bogdan & Van Broeck, een bureau dat streeft naar architectuur ten dienste van mens en planeet, en eveneens voormalig Roemeens staatssecretaris voor cultureel erfgoed.

   

  Reserveer je (gratis) plek op de site van Vooruit.

  Onderdeel van: Women and children first


 • januari 2020


 • Volzet / Apache Lokaal / De slimme stad

  •  21 januari 2020

  Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor dit evenement. Dinsdag 21/01 (20u) @ Station Leuven en OPEK (Leuven) / Wereldwijd, en dus ook in Vlaanderen, worden steden ‘slimmer’. Dankzij technologische hoogstandjes willen bestuurders en private bedrijven meer over inwoners te weten komen, in de hoop ze nog beter van dienst te zijn. Ook Vlaamse steden [meer info]

  Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor dit evenement.

  Dinsdag 21/01 (20u) @ Station Leuven en OPEK (Leuven) /

  Wereldwijd, en dus ook in Vlaanderen, worden steden ‘slimmer’. Dankzij technologische hoogstandjes willen bestuurders en private bedrijven meer over inwoners te weten komen, in de hoop ze nog beter van dienst te zijn. Ook Vlaamse steden en gemeenten springen op de kar. De uitrol van slimme (en minder slimme) camera’s is voorlopig het meest zichtbare aspect van die slimme stad.

  Voor wie worden onze steden en gemeenten slim? Voor de bewoners, of vooral voor overheden en private bedrijven? Hebben al die snufjes ook het beoogde effect? En wat met de privacy?

  De afgelopen weken werkte Apache, samen met lokale journalisten, aan een reeks verhalen rond slimme camera’s. We spraken met betrokkenen en leggen tegelijk harde cijfers op tafel dankzij openbaarheidsverzoeken en datajournalistiek.

  Het resultaat, een mix van concrete cases en achtergrondverhalen, stellen we dinsdag 21 januari voor.

  Om 20 uur start aan het station van Leuven een geleide wandeling langs enkele merkwaardige camera’s.
  > 20u @ voet vredesmonument Martelarenplein Leuven

  Om 21 uur presenteren we de belangrijkste bevindingen. We gaan ook dieper in op de samenwerking tussen journalisten, burgers en actiegroepen.
  > 21u @ OPEK (Vaartkom 4, Leuven)


 • december 2019


 • Café Apache #14 • De Schreeuw van Vlaanderen • Volzet!

  •  12 december 2019

  Donderdag 12/12 (20u) @ Arenberg (Antwerpen) / De nieuwe Vlaamse regering bespaart op de culturele projectsubsidies en op onafhankelijke journalistiek, draait milieumaatregelen terug en maakt de toekomst voor veel middenveldorganisaties wel erg onzeker. Met welke motivatie kiest Jambon I voor deze ingrepen en hoe kunnen het middenveld, de kunsten en de journalistiek reageren? Kunnen we leren van voorbeelden uit [meer info]

  Donderdag 12/12 (20u) @ Arenberg (Antwerpen) /

  De nieuwe Vlaamse regering bespaart op de culturele projectsubsidies en op onafhankelijke journalistiek, draait milieumaatregelen terug en maakt de toekomst voor veel middenveldorganisaties wel erg onzeker. Met welke motivatie kiest Jambon I voor deze ingrepen en hoe kunnen het middenveld, de kunsten en de journalistiek reageren? Kunnen we leren van voorbeelden uit het verleden of de ons omringende landen?

  Tijdens dit Café luisteren we naar mensen uit het middenveld, de kunstensector en de journalistieke wereld over de positie en de toekomst van kritische stemmen in de samenleving.

  Lees je daarover graag meer, volg dan onze (gratis) publicaties onder de noemer 'De Schreeuw van Vlaanderen'.

  Sprekers: Sarah Scheepers, Nigel Williams, Walter Zinzen, Gaea Schoeters, Simon Allemeersch, Tom Kestens en Ikrame Kastit
  Moderator: Karl van den Broeck

  Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor dit Café Apache. Het debat wordt wel live gestreamd, zo hoef je niets te missen.


 • november 2019


 • Café Apache #13 • Rebelse steden

  •  27 november 2019

  Woensdag 27/11 (20u) @ Districtshuis (Borgerhout) / Tijdens dit Café Apache vragen we ons af hoe rebels steden en districten kunnen zijn. Hebben grote en kleinere gemeenten in ons land en in Europa baat bij vormen van municipalisme? Wat is de beleidsmarge van steden om een eigen weg te bepalen, binnen het kader van een [meer info]

  Woensdag 27/11 (20u) @ Districtshuis (Borgerhout) /

  Tijdens dit Café Apache vragen we ons af hoe rebels steden en districten kunnen zijn. Hebben grote en kleinere gemeenten in ons land en in Europa baat bij vormen van municipalisme? Wat is de beleidsmarge van steden om een eigen weg te bepalen, binnen het kader van een gecentraliseerd staatsbestel?

  Het decor van de avond: het oude Borgerhoutse gemeentehuis. Dit was eind maart 2019 ook de plek voor een bijeenkomst van TTIP- en CETA-vrije zones, waarbij het district zich symbolisch aansloot in 2018 met de ‘Eed van Borgerhout’. Zo probeert Borgerhout kwalitatief een verschil te maken tegenover de rest van Antwerpen. Het Trans-Atlantisch Handels- en Investeringsakkoord (TTIP) en de Allesomvattende Economische en Commerciële Overeenkomst (CETA) met Canada zouden de gemeenschap immers allesbehalve ten goede komen.

  We gaan er dieper op in met onze gasten:
  Eric Corijn is filosoof, activist en geograaf. Als hoogleraar is hij verbonden aan de Vakgroep Geografie (VUB). Hij is deskundige stedelijke planologie.
  Walter Lotens, zelf uit Borgerhout, is moraalfilosoof, wereldreiziger en freelancer, en schrijft over beweging van onderuit: Latijns-Amerika, coöperaties, reizen en ‘de ontmoeting met de andere’ van Borgerhout over Nicaragua tot Bolivia en Suriname.
  Marij Preneel licht als districtsburgemeester toe hoe het municipalisme in Borgerhout er in de praktijk uitziet.

  Reserveer je (gratis) plek door een mail te sturen naar annelien@apache.be of vul het formulier in.


 • Café Apache #12 • Het verzet

  •  13 november 2019

  Woensdag 13/11 (20u) @ Elcker-Ik centrum (Antwerpen) / > HERBEKIJK DIT CAFÉ APACHE Wie waren de weerstanders van WOII? Over de collaboratie in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog is al veel gezegd en geschreven. Veel minder weten we over het verzet. Zo was het geen homogene, eensgezinde beweging, maar bestond de weerstand uit mensen van [meer info]

  Woensdag 13/11 (20u) @ Elcker-Ik centrum (Antwerpen) /

  > HERBEKIJK DIT CAFÉ APACHE

  Wie waren de weerstanders van WOII?

  Over de collaboratie in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog is al veel gezegd en geschreven. Veel minder weten we over het verzet.
  Zo was het geen homogene, eensgezinde beweging, maar bestond de weerstand uit mensen van alle politieke kleuren, van extreemlinks tot extreemrechts. De nakomelingen van de mannen en vrouwen die zich weerden tegen de bezetting hebben vaak maar flarden van hun verhalen opgevangen. Veel bleef decennialang verzwegen, om het broze en soms opgelegde evenwicht in de gemeenschap na de oorlog te vrijwaren.

  Tijdens dit Café Apache praat Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck over het verzet in Vlaanderen met Koen Aerts (UGent), die meewerkte aan de Canvas-reeks 'Kinderen van het verzet' en Chantal Kesteloot (ULB), verantwoordelijke publieksgeschiedenis bij CegeSoma/Rijksarchief.

  Chantal Kesteloot (°1963) is doctor in de geschiedenis (ULB) en verantwoordelijk publieksgeschiedenis bij CegeSoma/Rijkarchief. Haar voornaamste onderzoeksdomeinen hebben betrekking tot herinnering van beide wereldoorlogen en de geschiedenis van Brussel. Ze coördineert de website www.belgiumwwii.be

  Koen Aerts (°1983) is historicus aan de Universiteit Gent. Zijn doctoraatsonderzoek verscheen in 2014 onder de titel Repressie zonder maat of einde? Hij nam het initiatief voor de door het CegeSoma-Rijksarchief gerealiseerde referentiesite over de Tweede Wereldoorlog (www.belgiumwwii.be). Zijn werk lag aan de basis voor de Canvas-docureeks Kinderen van de collaboratie (2017) en hij werkte mee aan de vervolgreeks Kinderen van het verzet (2019).

  Reserveer je plek op de site van Elcker-Ik. Dit debat is gratis.


 • oktober 2019


 • Café Apache #11 • Stadslandbouw

  •  23 oktober 2019

  Woensdag 23/10 (20u) @ Vooruit (Gent) / > HERBEKIJK DIT CAFÉ APACHE Steden verkopen steeds meer landbouwgronden, terwijl die net ingezet kunnen worden voor de uitbouw van lokale voedselstrategieën. Past die uitverkoop wel in het idee om stadslandbouw terug een plaats te geven in het stedelijk voedselvraagstuk? De laatste stukken open ruimte in verstedelijkt gebied kunnen [meer info]

  Woensdag 23/10 (20u) @ Vooruit (Gent) /

  > HERBEKIJK DIT CAFÉ APACHE

  Steden verkopen steeds meer landbouwgronden, terwijl die net ingezet kunnen worden voor de uitbouw van lokale voedselstrategieën.

  Past die uitverkoop wel in het idee om stadslandbouw terug een plaats te geven in het stedelijk voedselvraagstuk? De laatste stukken open ruimte in verstedelijkt gebied kunnen namelijk uitgroeien tot heuse productieve landschappen. Niet alleen om voedsel te telen en te verwerken voor de stad, maar ook om toeristische en recreatieve troeven uit te spelen en gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Of zijn dat teveel ambities ineens?

  Apache en Vooruit debatteren op 23 oktober over de rol van publieke gronden en de context die steden moeten bieden voor stadslandbouw met doctoraatsstudent Hans Vandermaelen (UGent), Catherine Fierens (BoerenBruxselPaysans), Maarten Cools (De Goedinge) en Annelies Beyens (De Landgenoten).

  Voorafgaand tonen we de mini-documentaire 'Boer zoekt Grond' (Berber Verpoest), over de verkoop van publieke grond en de gevolgen. We stellen ook het innovatieve stadslandbouwproject Tuinen van Stene (Stad Oostende/Eli Devriendt), het pilootproject BoerenBruxselPaysans (Leefmilieu Brussel/Catherine Fierens) en bioboerderij De Goedinge (Gent/Maarten Cools) voor.

  Fietstocht

  Ga voorafgaand aan het debat mee met Apache, platform De Hongerige Stad en Grondrechtenbeweging Constituante op fietstocht langs landbouwgronden van het Gentse OCMW. We trekken naar Drongen en De Pinte om te zien wat er bestemd is en wat mogelijks voor stadslandbouw geschikt is.

  Afspraak om 14u45 aan de ingang van Vooruit, met eigen fiets. Vertrek om 15u00 stipt. Duurtijd 2 uur.

  Inschrijven

  Reserveer je (gratis) plek voor het debat op de site van Vooruit.


 • Apache Lokaal / Zwemmen in privaat water

  •  10 oktober 2019

  Donderdag 10/10 (20u) @ zwembad Rozebroeken (Gent) / > HERBEKIJK DIT CAFÉ APACHE In steeds meer gemeenten zwemmen inwoners in privaat water. Dat merken ze tijdens het zwemmen zelf wellicht niet, maar het heeft wel andere gevolgen. Apache onderzocht de prijzen, openingsuren en statuten van het personeel. En vroeg zich ook af welke risico’s en [meer info]

  Donderdag 10/10 (20u) @ zwembad Rozebroeken (Gent) /

  > HERBEKIJK DIT CAFÉ APACHE

  In steeds meer gemeenten zwemmen inwoners in privaat water. Dat merken ze tijdens het zwemmen zelf wellicht niet, maar het heeft wel andere gevolgen. Apache onderzocht de prijzen, openingsuren en statuten van het personeel. En vroeg zich ook af welke risico’s en engagementen steden en gemeenten nemen wanneer ze hun zwembaden laten bouwen en/of uitbaten door private bedrijven via zogeheten publiek-private samenwerkingen (PPS).

  Apache Lokaal brengt in oktober, samen met andere journalisten en burgers, een reeks verhalen rond PPS-zwembaden. We spreken met betrokkenen en leggen tegelijk harde cijfers op tafel, dankzij openbaarheidsverzoeken.

  Het resultaat, een mix van concrete cases en achtergrondverhalen, stellen we donderdag 10 oktober voor.

  Ben jij er graag bij? Stuur dan een mail naar annelien@apache.be. De eerste 10 aanmeldingen ontvangen een Apache-zwemzakje. Om 19u30 pikt een shuttle treinreizigers op aan Gent-Dampoort, je reserveert je plek eveneens per mail.  De presentatie wordt ook live gestreamd op onze Facebookpagina. Graag tot dan!


 • juli 2019


 • Apache Lokaal

  •  2 juli 2019

  Dinsdag 02/07 (vanaf 18u) @ Hof Ter Linden en Hoogmis (Edegem) / Vlaamse steden en gemeenten verkochten 32 vierkante kilometer publieke grond op drie jaar tijd, op het hoogtepunt van de vorige legislatuur. De afgelopen weken werkte Apache, samen met journalisten actief in hun regio, aan een reeks verhalen rond de verkoop van publieke gronden. [meer info]

  Dinsdag 02/07 (vanaf 18u) @ Hof Ter Linden en Hoogmis (Edegem) /

  Vlaamse steden en gemeenten verkochten 32 vierkante kilometer publieke grond op drie jaar tijd, op het hoogtepunt van de vorige legislatuur. De afgelopen weken werkte Apache, samen met journalisten actief in hun regio, aan een reeks verhalen rond de verkoop van publieke gronden. We spraken met betrokkenen en leggen tegelijk harde cijfers op tafel dankzij openbaarheidsverzoeken en datajournalistiek.

  Het resultaat, een mix van concrete cases en achtergrondverhalen, stellen we dinsdag 2 juli voor.

  Om 18 uur start een geleide wandeling in Hof Ter Linden onder begeleiding van Sabine Caremans, coördinator Beleefbare Open Ruimte Antwerpse Zuidrand (BORAZ). Een geslaagd voorbeeld van recommoning in project Zuidrand.
  > 18u @ House de Neuf, Drie Eikenstraat 3, Edegem (over de parking door de dreef)

  Om 20u presenteren we de belangrijkste bevindingen. We gaan ook dieper in op de samenwerking tussen journalisten, burgers en actiegroepen. En tonen in première de webdocumentaire die Berber Verpoest over het thema draaide.
  > 20u @ Hoogmis, Strijdersstraat 18, Edegem

  Tot slot presenteren we het thema van de tweede ronde van Apache Lokaal.

  Eindigen doen we met een lokaal biertje gebrouwen door Hoogmis.

  Ben jij er graag bij? Stuur dan een mailtje naar annelien@apache.be, met daarin of je aanwezig bent op de wandeling en/of presentatie. De presentatie wordt ook live gestreamd op onze Facebookpagina. Graag tot dan!


 • juni 2019


 • Café Apache #10 • Online intimidatie

  •  27 juni 2019

  Donderdag 27/06 (20u) @ ’t Werkhuys (Borgerhout) / > HERBEKIJK DIT CAFÉ APACHE Tijdens deze Café Apache buigen we ons over de drijfveren en gevolgen van online intimidatie en trolling. Karl van den Broeck gaat in gesprek met Anuna De Wever, Jago Kosolosky en Sara Pabian. Anuna De Wever krijgt als boegbeeld van de Belgische klimaatacties regelmatig te maken [meer info]

  Donderdag 27/06 (20u) @ ’t Werkhuys (Borgerhout) /

  > HERBEKIJK DIT CAFÉ APACHE

  Tijdens deze Café Apache buigen we ons over de drijfveren en gevolgen van online intimidatie en trolling. Karl van den Broeck gaat in gesprek met Anuna De Wever, Jago Kosolosky en Sara Pabian.

  Anuna De Wever krijgt als boegbeeld van de Belgische klimaatacties regelmatig te maken met online intimidaties. Jago Kosolosky is Audience growth editor bij POLITICO Europe. Toen hij hoofdredacteur van Knack online was, besliste hij als een van de eersten om de commentaarsectie voor lezers af te schaffen op de site. Sara Pabian ten slotte is professor aan de UAntwerpen, Departement Communicatiewetenschappen, onderzoeksgroep MIOS (Media, ICT en Interpersoonlijke relaties in organisaties en de maatschappij). Ze bestudeert online risicogedrag en cyberpesten en de gevolgen hiervan voor slachtoffers.

  Kan je er niet bij zijn? Het debat wordt ook live gestreamd op onze Facebookpagina.